Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Nissan maakt nieuwe stappen GT Academy-coureurs bekend

Op 30 januari onthulde Nissan Europe zijn autosportplannen voor dit jaar. Het bedrijf bevestigde dat Lucas Ordoñez (midden op de foto), Jordan Tresson (links) en Jann Mardenborough (rechts) dit jaar uitkomen voor Nissan-teams. De drie coureurs schreven de GT Academy op hun naam, het door PlayStation en Nissan opgezette opleidingsprogramma voor racetalent. Ordoñez, Tresson en Mardenborough komen uit in verschillende raceklassen en gaan door met het verwezenlijken van hun droom.

Lucas Ordoñez was in 2008 de eerste winnaar van de GT Academy. Met zijn tweede plaats in de 24 uur van Le Mans en het winnen van de Intercontinental Le Mans Cup (ILMC)-serie verbaasde hij vriend en vijand. Achter het stuur van een Zytek-Nissan neemt hij dit jaar met Greaves Motorsports deel aan de LMP2-klasse van de Europese Le Mans Series (LMS). Het team sleepte het LMS-kampioenschap vorig jaar in de wacht en ook voor dit jaar zijn de verwachtingen hooggespannen. Tom Kimber-Smith en Alex Brundle (de zoon van voormalig F1-coureur Martin Brundle) zijn de teamgenoten van Ordoñez . Tijdens de 24 uur van Le Mans rijdt de Spanjaard samen met vader en zoon Brundle.

[Reactie van Lucas Ordonez]
"2011 was voor mij een ongelofelijk jaar. Ik heb veel geleerd bij Signatech Nissan, maar Nissan heeft een nieuw doel voor me gesteld: het winnen van een algemeen kampioenschap. Samen met mijn twee geweldige teamgenoten en een kampioensteam heb ik mijn zinnen gezet op het winnen van de Europese Le Mans Series. Het lijkt me geweldig om met Martin (Brundle) te racen, omdat ik veel van hem kan leren."

Jordan Tresson, de winnaar van 2010, maakt de overstap van de GT-auto's naar de Le Mans-prototypen. Hij richt zich op het winnen van de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship (WEC) met Signatech Nissan, het team waar Lucas vorig jaar voor reed. Aan de beroemde 24 uur van Le Mans nemen zowel coureurs uit de LMS als de WEC deel, dus Lucas en Jordan kruisen in hun Nissan de degens.

[Reactie van Jordan Tresson]
"Van GT-races naar de LMP2 is een grote stap. Ik heb de auto al mogen testen en hij gaat echt supersnel door de bochten. Ik ben er klaar voor. Racen in Le Mans is een droom en als Franse coureur is het voor mij extra speciaal. Makkelijk gaat het niet worden. We hebben goede tegenstanders, de LMP2-klasse is groot en er zijn veel auto's met Nissan-motoren. Ik kan niet wachten om aan het testprogramma te beginnen. Dit is de kans van mijn leven."

Jann Mardenborough won vorig jaar de GT Academy en gaf blijk van zijn talent door tijdens de 24 uur van Dubai het podium te halen in zijn klasse. En dat met slechts zes maanden race-ervaring op zak. Dit seizoen komt hij uit in de Blancpain Endurance Series met het Britse RJN Motorsports, dat al vanaf het prille begin deel uitmaakt van GT Academy. Jann kruipt achter het stuur van Nissans nieuwe GT3, de Nissan GT-R NISMO GT3. Deze auto is een stuk krachtiger dan de 370Z waarmee Jann in Dubai het podium haalde, dus er wordt veel van hem verwacht.

[Reactie van Jann Mardenborough]
"Een jaar geleden had ik me nog niet eens aangemeld voor GT Academy en nu ga ik mijn eerste seizoen in als coureur. Ik heb zes geweldige maanden achter de rug waarin ik als GT Academy-coureur werd opgeleid door instructeurs die vrienden voor het leven zijn geworden. Ik kan niet wachten om het gaspedaal van de GT-R in te trappen. Van nervositeit is geen sprake. Van mij mag het april worden, want dan gaat het seizoen in Monza van start!"

De drie coureurs hebben een nieuwe stap gezet in hun carrière. Blijf ze volgen tijdens hun jacht op een podiumplaats!