Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Britse coureur Jann Mardenborough wint GT Academy 2011

Silverstone, donderdag 16 juni 2011 – Het Race Camp van de GT Academy 2011 kende vandaag een spannende slotfase. Na een vierdelige race van twintig minuten op het nationale circuit van Silverstone zag de negentienjarige als eerste het zwart-wit geblokt. Zijn poleposition en de uiteindelijke overwinning met de Nissan 370Z waren voor juryhoofd Eddie Irvine genoeg reden om Jann uit te roepen tot winnaar van de GT Academy 2011, een samenwerking tussen Nissan en PlayStation® waaraan ruim 90.000 mensen uit tien Europese landen deelnemen via de game Gran Turismo®5.

Jann begint nu aan een intensief trainingsprogramma en zal uitkomen in een reeks Britse nationale races om zijn internationale racelicentie te verdienen. In januari 2012 maakt hij vervolgens deel uit van de startopstelling van de 24 uur van Dubai met een Nissan 370Z GT4 – de ultieme prijs voor wat sinds de start in 2008 is uitgegroeid tot de ultieme racecompetitie.

Thibault Lacombe (Frankrijk), Carlos Murillo (Spanje) en Danilo Bordino (Italië) eindigden in die volgorde achter Jann in zowel de race als het algemeen klassement. Irvine had ze eerder op de dag uitgekozen om deel te nemen aan de laatste race. Sascha Meyenborg (Duitsland) en Thomas Arends (Nederland) waren al afgevallen na hun kennismaking met een echte GT4-wagen op het Stowe Circuit van Silverstone.

Het Race Camp ging op 10 juni van start tijdens de beroemde 24-uursrace van Le Mans, waar de twaalf razendsnelle gamers zich vergaapten aan Lucas Ordoñez, de winnaar van de eerste Academy. Ze waren er getuige van dat hun held zijn reis voltooide van de virtuele wereld van de PlayStation®3 naar de professionele racerij.

Met de tweede plaats in de LMP2-klasse toonde Lucas samen met zijn teamgenoten van Signatech Nissan, Franck Mailleux en Soheil Ayari, wat je kunt bereiken met het programma. Zijn ontwikkeling van PlayStation-gamer tot prijswinnaar tijdens de 24 uur van Le Mans 24 duurde nog geen drie jaar, een ongelooflijke prestatie.

Het Race Camp van 2011 bestond uit verschillende uitdagingen, waaronder karten, racen met een Nissan 370Z, een GT-R en formule-auto's, race-outfits uitproberen, een legerachtige hindernisbaan overleven, scheuren met een volledig raceklare GT4-auto en zelfs luchtgevechten in stuntvliegtuigen.

“Ik ga uit mijn dak”, verklaarde de jubelende Jann. “Deze competitie zal mijn leven veranderen. Ik kan me er nog niets bij voorstellen, maar ik heb er zin in. Of ik de nieuwe Lewis Hamilton ben, weet ik niet. Lucas Ordoñez opvolgen is al een mooie start.

“Deze hele ervaring was geweldig en ik wil iedereen hartelijk bedanken, vooral PlayStation en Nissan. En mijn mentor deze week, Johnny Herbert. Hij is geweldig. Een toffe vent en een uitstekende leraar.”

Viervoudig Grand Prix-winnaar en juryhoofd Eddie Irvine: “Ik ben verrast door deze ervaring. Toen ik aankwam, zag ik dat er wat werk te verrichten was, maar de zes die doorgingen tot en met de laatste dag zijn zover gekomen dankzij hun positieve instelling, hun doorzettingsvermogen en hun vastberadenheid.

“Jann heeft het continu erg goed gedaan, en de eindkeuze was eigenlijk vrij eenvoudig. PlayStation en Nissan bieden hem een enorme kans, maar het echte werk begint nu pas voor hem. Zelfs met deze voorsprong is het niet makkelijk om een racecarrière te beginnen. Hij is getalenteerd en weet wat hij wil, maar er komt ook een grote dosis geluk bij kijken. Ik hou hem in de gaten en hoop dat hij me niet zal teleurstellen.”