Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy-winnaar wordt kampioen van Le Mans Challenge

Tijdens de zesde ronde van de Petit Le Mans Challenge ILMC (Intercontinental Le Mans Challenge) op Road Atlanta Circuit, in de Amerikaanse staat Georgia, is het team Signatech Nissan (Oreca 03 Nissan/LMP2-klasse) als derde gefinisht.

Door dit resultaat heeft Signatech nog voor het einde van het seizoen de titel bemachtigd in de LMP2-klasse. Het succesvolle team van Signatech bestaat uit Franck Mailleux, Jean-Karl Vernay, Soheil Ayari en de eerste winnaar GT Academy, Lucas Ordoñez. (De ILMC kent geen individueel coureursklassement). Tijdens zijn eerste volledige enduranceseizoen bereikte Lucas het podium tijdens de 24 uur van Le Mans om het vervolgens te schoppen tot ILMC-kampioen. Daarmee heeft hij overtuigend aangetoond dat de rijervaring uit Gran Turismo 5 effectief kan zijn in de racerij.

Het circuit is drie keer zo kort als het Circuit de Sarthe zelf, maar aangezien er evenveel auto's op de baan zijn, gaat het er vaak heftig aan toe. Het zwart-wit geblokt verschijnt op Petit Le Mans pas na 10 uur of 1000 mijl (1600 km).

Hoewel Signatech Nissan zich als tweede had gekwalificeerd en meteen de toppositie in hun klasse bemachtigde, ontstond er een fel gevecht met de Level 5 Motorsports Acura HPD ARX01G in dezelfde klasse van de ALMS (American Le Mans Series). Het team zette alles op alles om het tijdverlies tijdens de talloze safety-carsituaties te beperken, wat halverwege de race resulteerde in de snelste ronde. Niet lang daarna kreeg de wagen echter problemen met de stuurbekrachtiging. Door de reparaties verloren ze een halfuur, maar toch wist het team de derde plaats te bemachtigen. Dankzij de vergaarde elf punten was de koppositie van het team niet meer te achterhalen, nog voor de laatste race in het Chinese Zhuhai.

Commentaar van Lucas Ordoñez:
"Het was weer een sensationeel weekend voor ons: niet te geloven, we zijn kampioen! Dit weekend had ik het meeste last van de ruim 50 andere auto's en het grote verschil tussen de GT-wagens en de LMP-auto's. Ik moest me een stuk harder concentreren dan tijdens de gebruikelijke 6-uursraces. Maar ik ben trots op mijn aandeel in het succes van 2011. Het is gewoon onbeschrijflijk! Ik dank Nissan, PlayStation en het hele team!"