Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT ACADEMY SUCCESVOL IN DUBAI

• Het gamerteam van PlayStation® en Nissan haalt in Dubai het podium in een Nissan 370Z
• Jann Mardenborough, de Britste winnaar in 2011, komt in zijn klasse als derde over de finish

Het gamerteam van Nissan en PlayStation® GT Academy heeft tijdens de Dunlop 24 uur van Dubai een derde plaats in zijn klasse weten te behalen. Hiermee komt er voor Jann Mardenborough en Bryan Heikotter, de winnaars in 2011, een eind aan de ‘Road to Dubai’. Het tweetal had zich in de 370Z geen betere teamgenoten kunnen wensen dan Lucas Ordoñez en Jordan Tresson, de GT Academy-winnaars in respectievelijk 2008 en 2010.

Gran Turismo®5-speler en kersvers coureur Jann Mardenborough zag na 24 slopende uren de zwart-wit geblokte vlag heen en weer gaan. Maar ook de andere drie coureurs gaven blijk van hun racetalent en zorgden ervoor dat de auto zonder schade over de finish kwam, een fenomenale prestatie in een endurancerace.

“Dit was zonder enige twijfel het beste weekend van mijn leven”, stelt Mardenborough. “Alleen het winnen van GT Academy in juni komt in de buurt. Het voelt geweldig. Voor mij is deze prestatie in Dubai hopelijk de eerste stap naar nog veel meer moois.”

“Ik ben ontzettend blij dat we in onze eerste internationale 24 uursrace zo’n resultaat neer hebben kunnen zetten”, vult Bryan Heitkotter aan. “We hebben het laatste halfjaar keihard gewerkt om hier te komen. Tegen iedereen met dezelfde ambitie als ik wil ik zeggen dat je je doelen kunt bereiken als je er vol voor durft te gaan en bereid bent te knokken.”

Lucas Ordoñez, de eerste winnaar van GT Academy, begon zijn internationale racecarrière drie jaar geleden. Eerder wist hij in zijn klasse al het podium te halen in de 24 uur van Le Mans.

“Dit is een geweldig moment”, zegt Ordoñez. “We hebben het gelijk van GT Academy bewezen. Vier gamers die het podium weten te halen is iets ongelofelijks. Mijn teamgenoten racen pas zes maanden. Ik ben erg onder de indruk. Ze waren snel, evenwichtig en maakten geen fouten.”

“Het was behoorlijk zwaar in die wagen. 24 uur lang ongeschonden blijven is niet zomaar iets”, aldus Jordan Tresson, de tweede winnaar van GT Academy. “Als iemand van ons een fout had gemaakt, was het misschien einde verhaal geweest. Niets dan lof voor Jann en Bryan, die een jaar geleden nog gewoon slaapkamercoureurs waren.”

Bob Neville, de baas van het RJN GT Academy-team, was in zijn nopjes met de prestaties van de jongens die hij klaarstoomde voor het echte werk.

“Dit is de eerste keer dat vier van mijn leerlingen samen raceten, dus voor mij was het een special moment. Ik had me geen betere gasten kunnen wensen dan Jann en Bryan, die de afgelopen zomer de Europese en Amerikaanse competitie wonnen. Net als Lucas en Jordan gaven ze hun oren en ogen de kost en waren ze erg leergierig. Dat we deze prestatie in Dubai hebben neergezet is extra leuk, want hier kwam het idee van Darren Cox van Nissan en Mark Bowles van Sony Computer Entertainment drie jaar geleden tot leven. Deze race was de ultieme test voor de jongens, maar ze zijn met vlag en wimpel geslaagd. Ik ben trots op die gasten en trots dat ik deel mag uitmaken van GT Academy.”