Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Kersverse Nissan PlayStation® GT Academy-kampioenen met winst aan de haal tijdens 24 uur van Dubai

De vier nieuwste Nismo Athletes, de winnaars van de Nissan PlayStation® GT Academy 2013, hebben vandaag samen met de eerste Academy-winnaar Lucas Ordoñez de SP2-klasse op hun naam geschreven tijdens de 24 uur van Dubai. Het is voor het eerst dat GT Academy-winnaars de 24 uur van Dubai winnen.

Dubai was de eerste internationale race voor de Europese winnaar Miguel Faisca, de Duitse winnaar Florian Strauss, de Amerikaanse winnaar Nick McMillen en de Russische winnaar Stanislav Aksenov. Deze ongelooflijke Gran Turismo®6-gamers hebben slechts drie maanden geleden de virtuele racerij op de PlayStation®3 verruild voor de professionele. Het is dan ook een waanzinnige prestatie dat ze erin geslaagd zijn de Nissan 370Z Nismo met nummer 123 als eerste over de finishlijn te brengen na 24 uur racen.

“We kwamen hier om race-ervaring op te doen en de race uit te rijden, dus het is niet te geloven dat we hebben gewonnen”, aldus de Europese winnaar, Miguel Faisca. “We hebben allemaal veel geleerd want het was een zware race, met zo veel auto's. Er was niet één ronde waarin je niet hoefde in te halen of ingehaald werd. Het was geweldig om mee te doen aan onze eerste 24-uursrace.”

“Tijdens de laatste drie jaar ben ik derde, tweede en nu eerste geworden tijdens de 24 uur van Dubai”, aldus Ordoñez. “Het is altijd een belangrijke race voor mij en natuurlijk de nieuwe winnaars. Dit is hun eerste internationale race dus het winnen ervan is een droom voor ze. Ik vind het heel bijzonder dat ik derde, tweede en eerste ben geworden en de trofeeën zullen dan ook een mooi rijtje vormen thuis. Zoals altijd bedank ik Nissan en PlayStation, RJN en iedereen die hier heeft meegeholpen.”

Ook de coureurs van de andere auto van Nissan GT Academy Team RJN, de Nissan 370Z Nismo met nummer 126, bereikten het podium. 's Nachts hadden ze met problemen gekampt, maar het team wist zich knap terug te knokken.

Karun Chandhok, James Moffat, Tor Graves en Ashley Oldfield deden mee met de ‘internationale’ auto, die werd ingeschreven om een vraag te stellen: wat is de volgende stap voor de GT Academy? Die vraag zal binnenkort worden beantwoord, maar nu is het tijd om de dubbele podiumplek in Dubai te vieren.

“Tijdens een 24-uursrace moet je geluk hebben”, zegt Chandhok. “Daar ontbrak het ons aan, maar we hebben hard geknokt en zijn op het podium gekomen. Jammer dat we een aantal problemen hadden want aan het begin hielden we de andere teamauto goed bij. De podiumplek is een grote beloning voor de jongens van RJN dus het was geweldig om zo ver te komen voor ze. Dit event is een grote les voor me geweest, mijn kennismaking met GT Academy. Ik kende het alleen van de buitenkant en via wat ik heb gelezen in de bladen. Hopelijk gaat het binnenkort in India van start. Het is mooi om te zien hoe deze jongens kansen krijgen die mensen zoals ik niet hebben gehad. Ze hebben een gouden kans gekregen en ze zijn het verplicht om die ten volle te benutten.”

“De afgelopen jaren zijn we hier achtereenvolgens als derde, tweede en eerste gefinisht. Dat geeft aan hoe de Academy zich blijft verbeteren op elk gebied, van onze benadering van racen tot de manier waarop we onze jongens voorbereiden op de uitdagingen die ze te wachten staan als nieuwe coureurs”, aldus Nissans Global Director of Motorsport, Darren Cox. “Het is geweldig dat we hier nu negen verschillende nationaliteiten hebben gehad en dat ze stuk voor stuk op het podium zijn beland. Dat laat zien hoe internationaal GT Academy is en we kunnen niet wachten om in nog meer markten actief te worden.”