Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy-kampioenen tweede in SP3-klasse van 24 uur van Dubai

De finale van de 24 uur van Dubai van 2013 in de Verenigde Arabische Emiraten vond dit jaar op 11 en 12 januari plaats. In deze race gingen de kampioenen van de GT Academy de strijd aan in twee Nissans 370Z. Wagen nummer 127 pakte de derde plaats in het algemene klassement van de SP3-klasse (de 21e plaats in het algemene klassement).

De vier Europese en Amerikaanse winnaars van de competities van 2012 en de eerste GT Academy-kampioen Lucas Ordoñez kropen achter het stuur voor de 24 uur van Dubai. Ze werden bijgestaan door een van de juryleden van de GT Academy, Sabine Schmitz, en coureurs Roman Rusinov en Alex Buncombe. Deze acht coureurs werden opgedeeld in twee teams van vier die de twee Nissans 370Z bestuurden.

[Wagen 127]
Lucas Ordoñez (de eerste GT Academy-kampioen)
Wolfgang Reip (de Europese kampioen van 2012)
Mark Schulzhitskiy (de Russische kampioen van 2012)
Roman Rusinov

[Wagen 147]
Peter Pyzera (de Duitse kampioen van 2012)
Steve Doherty (de Amerikaanse kampioen van 2012)
Sabine Schmitz
Alex Buncombe

De geweldig afgestelde 370Z's waren razendsnel en veroverden in de kwalificatie zowel de poleposition als de tweede plaats waardoor het team op de beste posities kon starten.
Op 11 januari om 14.00 uur plaatselijke tijd begon de race zelf en auto 147 pakte de leiding. Kort voor de coureurswissel kreeg eerste coureur Sabine een botsing waardoor de wagen de voorsprong kwijtraakte. Ondertussen reed Wolfgang in auto 127 stug door tot hij iets na 18.00 uur werd geraakt door een band die was losgekomen van de BMW voor hem. Hierdoor moest het team bijna een uur in de pits blijven voor reparaties.

Maar de teams waren hun pech alweer snel te boven en zetten alles op alles om hun achterstand weer in te lopen. Auto 127 had wat problemen met de banden en de remmen, maar in de vroege ochtend van 12 januari hadden ze hun startpositie als 30e in het algemene klassement weer terugveroverd. Ze bleven stug doorrijden en werden 2e in de SP3-klasse en 21e in het algemene klassement.

Ondertussen kende wagen 147 een tijd lang problemen en had het team moeite de snelheid weer op te voeren door problemen met de schokdempers en het differentieel, maar in de tweede helft kregen ze het tempo weer te pakken. Tegen het einde van de race waren ze van de 60e plaats in het algemene klassement opgeklommen naar de 43e plaats.

De winnaar was Team Abu Dhabi van Black Falcon met Bernd Schneider, de koning van DTM, achter het stuur van de Mercedes SLS AMG GT3 (A6-PRO-klasse).

Vorig jaar namen vier GT Academy-kampioenen namens team GT Academy deel aan de race en behaalden ze de derde plaats. Dit jaar heeft het GT Academy-team de zilveren beker veroverd. Deze vier kampioenen zijn in 2012 de wereld van de autosport ingedoken. Dankzij hun ongelooflijke prestaties en lef heeft het team het ontzettend ver geschopt.