Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Europese GT Academy 2012 Race Camp gaat van start

Het beroemde GT Academy Race Camp begint morgen (zaterdag 18 augustus) op de traditionele plek, het legendarische circuit van Silverstone in het Verenigd Koninkrijk. Meer dan 830.000 mensen in heel Europa deden dit jaar mee aan de vierde, vernieuwende van-gamer-tot-coureurwedstrijd, georganiseerd door Nissan en PlayStation®. Alleen de beste 36 zijn nu nog over. Ze kunnen niet wachten om de komende zeven dagen aan het ervaren instructeursteam van Silverstone te laten zien dat ze goed genoeg zijn om in het voetspoor te treden van de voormalige GT Academy-winnaars Lucas Ordoñez, Jordan Tresson en Jann Mardenborough, die nu racen voor Nissan.

Dit jaar worden de 36 deelnemers aan het Race Camp opgedeeld zes regiogroepen: Frankrijk (6 deelnemers); Italië (6); het Verenigd Koninkrijk (5) en Ierland (1); Spanje (3) en Portugal (3); België (3) en Nederland (3); en Oostenrijk (2), Zwitserland (2) en Polen (2).

Alle 36 deelnemers moeten een uitputtende serie uitdagingen op en naast het circuit voltooien om hun potentieel in kaart te brengen en de sprong te maken van PlayStation®’s Gran Turismo®5 naar de krachtige Nissans zoals de 370Z en de GT-R. Het ervaren team van instructeurs van Silverstone wordt bijgestaan door een aantal indrukwekkende lokale mentoren met race-ervaring op topniveau, waaronder Formule 1-coureurs Johnny Herbert (VK), René Arnoux (FRA), Vitantonio Liuzzi (ITA), Sébastien Buemi (ZW) en Dani Clos (SP); sportwagencoureurs Bas Leinders (BEL), Rob Barff (VK), Franck Mailleux (FRA) en de oud-leerlingen van de GT Academy Lucas (SP), Jordan (FRA) en Jann (VK); en dan ook nog tourwagencoureur Tim Coronel (NED).

Sinds de eerste Formule 1-race er in 1950 werd verreden, is Silverstone uitgegroeid tot het bruisende hart van de Britse racesport, voorzien van topfaciliteiten. Het is de ideale locatie voor het Race Camp. De precieze opzet van de zevendaagse opleiding blijft geheim, maar de basis zal bestaan uit racelessen op topniveau in verschillende Nissans tijdens uitdagingen op en naast het circuit, waarin het potentieel, de vaardigheid, de wilskracht, de conditie, de mentale kracht en de snelheid van de deelnemers tot wordt getest.

Tijdens die week vinden er een aantal eliminaties plaats tot er in elke groep nog maar één deelnemer overblijft voor de laatste twee dagen van Race Camp (vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus). Een gelukkig toeval is dat de finale samenvalt met de World Endurance Championship (WEC)-race op Silverstone, waarin GT Academy-kampioenen Lucas Ordoñez en Jordan Tresson in LMP2-wagens uitkomen voor Greaves Motorsport en Signatech Nissan. Een beter bewijs van het succes van het GT Academy-programma sinds de start in 2008 is er niet.

De winnaar van het Europese GT Academy Race Camp zal niet veel tijd krijgen om op adem te komen, want hij moet meteen terug naar Silverstone om deel te nemen aan een intensief trainingsprogramma. Op die manier kan de winnaar zich razendsnel kwalificeren voor een internationale racelicentie en wordt hij klaargestoomd voor de ontberingen van de zware en prestigieuze 24-uursrace van Dubai. Deze race vindt plaats in januari 2013 en wordt verreden in een Nissan 370Z GT4. De Europese winnaar krijgt in Dubai gezelschap van de winnaars van de Duitse, Russische en Amerikaanse Race Camps.