Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Laatste fase van GT Academy 2012-kwalificaties

Vandaag gingen de online kwalificaties voor de Nissan PlayStation® GT Academy 2012 van start. Meer dan 700.000 geïnteresseerden uit heel Europa hebben de exclusieve Gran Turismo®-content al gedownload uit de PlayStation®Store, in de hoop dat ze het opleidingsprogramma voor coureurs winnen en in januari 2013 in een Nissan 370Z mogen deelnemen aan de prestigieuze 24 uur van Dubai.

Ook de laatste twee ronden van de kwalificatiedemo van GT Academy 2012 zijn onderverdeeld in vijf uitdagingen, waarbij je in een perfect nagemaakte Nissan 370Z en Nissan GT-R Black onder verschillende omstandigheden de strijd aangaat op diverse circuits. Zo moet je in het donker bochten nemen, een essentiële vaardigheid voor een duurracer. De laatste uitdaging is een tijdrit van één ronde op het korte circuit van de Motegi Twin Ring. Hier moet je alle vaardigheden die je in de voorgaande acht ronden hebt opgedaan aanspreken om de snelste ronde neer te zetten. Elk land krijgt een apart GT Academy-klassement met de snelste rondetijden, waarna de beste coureurs worden uitgenodigd voor de tweede fase van de wedstrijd: de nationale finales. De klassementen worden gepubliceerd op eu.gran-turismo.com.

De winnaars van de nationale finales mogen deelnemen aan de spectaculaire Race Camps op het beroemde Britse circuit Silverstone. Eén winnaar uit Europa en de winnaars uit de VS, Duitsland en Rusland (die in 2012 afzonderlijke GT Academy-toernooien afwerken) ondergaan een intens en uitgebreid opleidingsprogramma voor coureurs, ter voorbereiding op de 24 uur van Dubai.

Iedereen met een PS3™ met internetverbinding die woonachtig is in een deelnemend land kan zich nog tot 25 juni 0:59 uur aanmelden voor GT Academy 2012. Daarvoor moet je de speciale Gran Turismo-demo downloaden uit de PlayStation®Store, alle ronden voltooien en ten slotte de laatste tijdrit verrijden.

Om kans op de prijs te maken, moeten alle deelnemers aan GT Academy 2012 een registratieprocedure voltooien op eu.gran-turismo.com, waar ook alle voorwaarden en bepalingen te lezen zijn. Inwoners van veertien Europese landen (GT Academy Europe bestaat uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal, de Benelux en Oostenrijk, Zwitserland en Polen; Duitsland en de Russische federatie hebben afzonderlijke wedstrijden) die ouder zijn dan 18 jaar, een geldig rijbewijs hebben en nog geen ervaring hebben in de autosport mogen deelnemen aan de wedstrijd.

Het grote belang van de wedstrijd blijkt uit het feit dat de voormalige GT Academy-winnaars Lucas Ordoñez (Spa) en Jordan Tresson (Fra) dit weekend allebei in actie komen tijdens de beroemde 24 uur van Le Mans. Daarnaast neemt de winnaar van 2011, Jann Mardenborough (VK), in 2012 deel aan de Blancpain Endurance Series en het British GT Championship in een Nissan GT-R Nismo GT3.