Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Spaanse nationale finale GT Academy 2012

Onder het toeziend oog van Kazunori Yamauchi, de maker van Gran Turismo, werd afgelopen weekend de Spaanse finale van GT Academy 2012 gehouden tijdens Gamelab 2012 in Barcelona. Jesús Sicilia, Daniel Herrera en Luis Muñoz zijn de drie winnaars die Spanje in augustus zullen vertegenwoordigen op Silverstone.

De winnaar, Jesús Sicilia, probeert een record neer te zetten terwijl Yamauchi toekijkt.
Op zaterdag 20 juni om 13.00 uur begon de nationale finale van Spanje met een uitleg van de regels. De 32 deelnemers hadden er alles voor over om hun dromen uit te laten komen en professionele coureurs te worden. Yamauchi stak de kandidaten een hart onder de riem: “Ik ben erg trots als ik zie hoe een game iemands leven kan veranderen. Lucas Ordóñez is het levende bewijs dat dit programma succesvol is en jullie staan op het punt om jullie droom uit te laten komen”, zei hij tijdens de welkomstceremonie.

De virtuele testritten begonnen om 15.30 uur met Lucas als jurylid. Van de 32 deelnemers mochten alleen de beste 16 door naar de volgende dag om hun andere vaardigheden op de proef te stellen.

De laatste virtuele races werden op zondagochtend gereden. Na twee kwalificatieronden en twee onderlinge duels mochten twaalf spelers door naar de volgende ronde. Daarna ondergingen de kandidaten fysieke en psychologische tests en legden ze een rijtest af in een echte Nissan 370 Z.

De nationale finalisten wachten op hun beurt op de eerste dag.
Tijdens deze intense beproevingen hadden Jesús Sicilia, Daniel Herrera en Luis Muñoz laten zien dat ze goed genoeg waren voor de Europese finales op het legendarische circuit Silverstone in augustus.

“Ik ben Gran Turismo erg dankbaar voor deze geweldige kans. Ik ga hard werken om mijn Engels en mijn conditie te verbeteren. Nu ik zo ver ben gekomen, wil ik alles eruit halen wat erin zit”, aldus Jesús Sicilia, de winnaar van de Spaanse finale.

Juan Jiménez, softwaremanager van Sony Computer Entertainment España, was erg blij met het initiatief, dat mogelijk wordt gemaakt door een samenwerking van PlayStation en Nissan. “We zijn erg trots op alle 32 deelnemers die het zo ver hebben geschopt. Deze editie van GT Academy was een groot succes, de demo is veel vaker gedownload dan we ooit hadden durven hopen. Het was ook een enorme eer dat Kazunori Yamauchi en Lucas Ordóñez erbij waren. Zij zijn een mooi voorbeeld voor huidige en toekomstige deelnemers.”

De drie Spanjaarden reizen volgende maand af naar het Verenigd Koninkrijk om het op te nemen tegen deelnemers uit andere delen van Europa. Slechts één gelukkige winnaar mag in januari 2013 deelnemen aan de 24 uur van Dubai.