Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2015 Europees Race Camp - dag 6

Het Race Camp is vandaag verhuisd naar een bijzondere nieuwe locatie: het legendarische Rub'Al Khali, de grootste ononderbroken zandwoestijn ter wereld. Het GT Academy Race Camp is de ervaring van hun leven voor de deelnemers, maar door de verhuizing naar Abu Dhabi’s ‘Lege Wijk’, waar ze in tenten in de woestijn slapen, is deze editie wel heel bijzonder voor de 21 overgebleven deelnemers.

De avondrust van het woestijnkamp stond in schril contrast met de drukke activiteiten in de vroege morgen van het Race Camp: de zeven regionale groepen streden tegen elkaar tijdens een endurancerace van 90 minuten in de hitte van Abu Dhabi. De uitdaging werd verreden in het kartcentrum van het Yas Marina Circuit en bood de mentoren en instructeurs van GT Academy een uitgelezen mogelijkheid om de laatste 21 deelnemers te beoordelen tijdens een racesituatie.

“De kartrace maakt veel duidelijk over pure snelheid, race-intelligentie, conditie en concentratie”, verklaart hoofdinstructeur Rob Jenkinson, die nauw zal samenwerken met de winnaar van GT Academy 2015 tijdens het Driver Development Program. “Twee van de drie jongens uit de Benelux waren geweldig en het team maakte echt de dienst uit. Maar het was goed om alle deelnemers aan het werk te zien. Zo konden we de sterke punten zien, maar ook de mindere.”

De Benelux werd gevolgd door Duitsland, het Iberisch schiereiland, Italië, Frankrijk, Tsjechië/Hongarije/Polen en het Verenigd Koninkrijk, in die volgorde. De uitslag telt niet mee voor de komende eliminatie, maar de individuele prestaties zijn genoteerd door de mentoren en zullen een rol spelen bij hun beslissing.

De overgang van het eiland Yas naar het woestijnresort Qasr Al Sarab betekende ook het afscheid van het vochtige zeeklimaat van de kust en het wennen aan de droge woestijnhitte bij een temperatuur van 42 graden. Maar er was nog een primeur voor de deelnemers: een ritje op een kameel! Het kampvuur onder de nachtelijke sterrenhemel is de voorbode van de spectaculaire woestijnuitdaging die de deelnemers de volgende dag te wachten staat.

JP Kraemer (de Duitse mentor): “Mijn jongens hebben het goed gedaan tijdens de kartrace vandaag. Ze zijn zeer professioneel en positief. Ik ben echt onder de indruk, ook van de locatie. Deze plek is uniek in de wereld. De geur, de hitte, de uitzichten: gewoon geweldig. Wat een kans voor deze jongens, niet alleen om hier te zijn, maar ook om te vechten voor hun droom.

Ben Bishop (Britse deelnemer): “Het Race Camp is in elk opzicht een uitdaging geweest. Omdat je niet weet wat er komen gaat, is het moeilijk om jezelf mentaal voor te bereiden, dat geldt voor iedereen. Ik ben lekker bezig geweest deze week, maar vandaag viel het karten me zwaar. Ik heb zin in de woestijnrace morgen. Het is geweldig om hier te zijn en het is een onvergetelijke ervaring om hier te kamperen.”

Fabio Romalhinho (Portugese deelnemer): “Het is geweldig om in de woestijn te zijn, ongelooflijk om die duinen en zo te zien. Het Race Camp gaat goed. Ik ben er nog! We zien wel wat er morgen gebeurt. Weer een nieuw soort auto, een nieuw soort race en een nieuw soort ervaring.”