Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2015 Europees Race Camp - dag 5

Na vier lange dagen vol actie in Abu Dhabi was dag vijf van het Europese NISMO PlayStation GT Academy Race Camp een stuk rustiger. De Benelux, het Iberisch Schiereiland en de groep Polen, Tsjechië en Hongarije kregen de kans om het luxejacht te bewonderen en de straatrace-eliminatie te spelen op de ‘brug naar niemandsland’.

Na de wanhoop en de extase op de bloedhete brug in het kader van de eliminatieronde voor die landen gingen de deelnemers terug naar het basiskamp op Yas Marina Circuit om weer in de schoolbanken plaats te nemen. Hoofdjurylid Rob Barff vertelde de deelnemers wat ze te wachten staat tijdens de races en, voor de overgebleven coureurs, op de laatste dag van het Race Camp.

Daarna kreeg iedereen vrije tijd in het Yas Viceroy Hotel en gingen de deelnemers vroeg naar bed om de volgende morgen fris en fruitig op te staan voor de echte actie.

De Belgische deelnemer Emile de Dryver begon de dag nerveus, maar eindigde hem goed: “Het was een zeer moeilijke race. Ik verloor de eerste race tegen de Nederlander. In de tweede had ik een heel slechte start en lag ik tien meter achter. Ik heb keihard gewerkt om erin te blijven en won uiteindelijk met een minimale marge. Het was heel leuk en de Nissan GT-R is super, heel krachtig. Het landschap was betoverend. We verblijven in een prachtig hotel, het circuit is mooi en ik geniet van de uitdagingen. Ik ben blij hier te mogen zijn.”

Ook Balázs Szenpéteri Horváth uit Hongarije geniet van zijn Race Camp-ervaring: “Vandaag heb ik met de GT-R op de brug gereden. Het was fantastisch. Wat een acceleratievermogen. Het was mijn eerste keer in een GT-R en ik ben er helemaal weg van. Het begin van Race Camp was zwaar, met de fysieke uitdaging in Wadi Adventure, maar ik heb gewonnen en ik mag niet klagen over het verloop van het Race Camp.”

De Iberische mentor Dani Clos moest vandaag afscheid nemen van een deelnemer, waardoor er nog twee Spanjaarden en één Portugees overblijven. “Het was interessante dag”, aldus de 26-jarige voormalige GP2- en F1-testcoureur. “De jongens stonden onder zware druk tijdens deze activiteit en het asfalt was vuil, omdat er normaal niet op deze brug wordt gereden. Daardoor hadden ze het moeilijk, aangezien de GT-R zo krachtig is. Een gladde ondergrond is dan niet ideaal. De jongens van wie ik verwachtte dat ze het snelst waren, hebben het goed gedaan en zijn geslaagd voor de test. In het algemeen hebben we een sterke groep, deze jongens kunnen goed worden.”

Nu er in elke regionale groep nog maar drie deelnemers zitten, stijgt de spanning in het Race Camp. Slechts één deelnemer krijgt de prachtige, unieke kans die het GT Academy Driver Development Program biedt: een potentiële racecarrière voor Nissan als een NISMO Athlete.

Morgen wordt het een interessante dag op een nieuwe locatie.