Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2015 Europees Race Camp - dag 1

Op de eerste dag van het Europese NISMO PlayStation® GT Academy Race Camp 2015 naderde het kwik de 40 graden, zodat de 56 deelnemers uit 11 Europese landen meteen wisten wat ze deze week nog te wachten staat. Toch was het een relatief milde introductie voor het eerste Race Camp op Abu Dhabi’s verbluffende Yas Marina Circuit. De Gran Turismo®-gamers zaten 's ochtends in het klaslokaal te studeren voor hun ARDS-test (basisracelicentie), waarvoor ze moesten slagen als ze in actie willen komen op het circuit.

Van de schoolbanken naar de onvermijdelijke fotoshoot, en daarna door naar een van de opvallendste gebouwen van de Emiraten, de Nation Towers van 268 meter hoog. Hoofdinstructeur Rob Barff werd per helikopter ingevlogen om de deelnemers officieel welkom te heten en de verwachtingen van het GT Academy-team voor de komende zeven dagen uiteen te zetten. Wat er op het spel staat, is een droom die kan uitkomen voor de gamers, een kans om hun leven voorgoed te veranderen. Een plaats in het Driver Development Program van GT Academy kan leiden tot een topcarrière in de autosport.

Vervolgens keerden de deelnemers terug naar hun hotel om kennis te maken met hun regionale mentoren en te laten zien wat ze kunnen in Gran Turismo, de game die de deuren heeft geopend voor deze unieke kans. De mentoren zijn niet de minsten: Max Chilton (Verenigd Koninkrijk), Dani Clos (Iberisch Schiereiland), Olivier Pla (Frankrijk), JP Kraemer (Duitsland), Tim Coronel (Benelux), Michela Cerutti (Italië) en Josef Král (Polen, Tsjechië en Hongarije).

Ze worden gesteund door een team van GT Academy-instructeurs en teamleiders, waaronder enkele GT Academy-kampioenen die nu NISMO Athletes zijn: Ricardo Sánchez (Mexico), Gaëtan Paletou (Frankrijk), Mark Shulzhitskiy (Rusland), Miguel Faisca (Portugal), Florian Strauss (Duitsland) en Wolfgang Reip (België), die onlangs de coureurstitel van de Blancpain Endurance Series heeft gewonnen.

De lange eerste dag eindigde met gedreven deelnemers die gretig voor het eerst achter het stuur van een auto kropen. Tijdens de uitdaging met twee Nissan Jukes, uitgerust met banden die het driften vergemakkelijken, moesten ze de auto's laten driften. Zo kon het team een eerste indicatie krijgen van de stuurmanskunsten van de deelnemers voor ze echt het circuit op gaan.

Rob Barff, hoofdinstructeur van GT Academy: “Vandaag hebben de gamers kennisgemaakt met het Midden-Oosten. Dat is in alle opzichten een grote omslag voor de 56 deelnemers en de aankomst met de helikopter boven op de Nation Towers in hartje Abu Dhabi was ongelooflijk. Een prachtig begin, maar helaas nemen we morgen al afscheid van een aantal mensen. Het wordt een zware dag waarop GT Academy echt van start gaat.”

Voor een overzicht van alle 56 finalisten en om te zien wie er nog over is, kun je terecht op de speciale pagina Europees Race Camp, via de link in de onderstaande sectie Gerelateerde links.