Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy Race Camp Europa 2013 - Dag 6

Morgen komt het Nissan PlayStation® GT Academy Race Camp Europa 2013 tot een einde. In de zinderende finale moeten de kampioenen van alle zeven regio’s op het circuit bewijzen dat zij klaar zijn om de stap te maken van supersnelle Gran Turismo®-gamer naar Nissan Nismo-coureur.

Waar zes van de aspirant-coureurs op Dag 6 gingen slapen met deze finale tussen de beste Europese GT Academy-deelnemers in het vooruitzicht, bleven de kandidaten uit Centraal Oost-Europa nog in spanning. Hoofdjurylid en GP2-coureur Josef Kral en mentor en Nissan profcoureur Alex Buncombe konden geen keuze maken uit de drie overgebleven deelnemers van hun regio en vroegen om een nacht bedenktijd. Om negen uur ’s ochtends op de laatste dag werden de Centraal Oost-Europese kandidaten bij elkaar geroepen voor de uiteindelijke beslissing.

Van de 42 PlayStation-gamers die begonnen aan Race Camp dit jaar waren er op dag 6 nog 21 overgebleven, drie van elke deelnemende regio. De actie speelde zich voor hen vandaag voornamelijk af op de Rockingham Motor Speedway, ongeveer een uur rijden van Silverstone. De deelnemers mochten even wennen aan het Rockingham ‘Oval’-circuit van 2,4 kilometer in een Nissan GT-R. Daarna kregen ze een briefing over het rijden in een eenzitsraceauto. Vergeleken bij de productieauto’s waarin tijdens Race Camp normaal gereden wordt, eisen eenzitters een andere rijstijl van de bestuurder. Ook het voor het eerst racen op een ovaal circuit is een enorme uitdaging.

Eenmaal terug op Silverstone namen alle groepen deel aan diepte-interviews met Simon Fitchett, de ‘performance director’ van GT Academy, en de juryleden om een beeld te krijgen van het karakter en de motivatie van de deelnemers. De kampioen van GT Academy 2013 keert na Race Camp terug naar Silverstone voor een intensief Driver Development Programme. Hij zal tijdelijk dicht bij Silverstone moeten wonen, elk weekend racen en dus lange tijd van huis zijn. Deelnemers aan Race Camp moeten dus bereid en geschikt zijn om hun normale leven op te offeren voor een carrière in de racesport.

Uiteindelijk keerden de kandidaten terug naar het voor hun inmiddels bekende Stowe Circuit. Daar konden zij in hun Nissan 370Z nog eenmaal hun vaardigheden tonen aan de juryleden en mentoren, voor de uiteindelijke beslissing zou vallen.

En de zeven regiowinnaars zijn...

Iberisch Schiereiland Miguel Faisca (POR) 24, student uit Lissabon
Verenigd Koninkrijk Adam Suswillo 21, werkloos, uit Nottingham
Centraal Oost-Europa Petr Dolezal 26, mechanisch technicus uit Jihlava
Benelux Romain Delva (BEL) 21, student uit Modave
Noorse Landen Filip Larsson (ZWE) 19, student uit Örnsköldsvik
Frankrijk Jérémy Bouteloup 21, student uit Argenteuil
Italië Minh Tuan Nguyen 23, magazijnmedewerker uit Viadana

Op de laatste dag krijgen de overgebleven zeven deelnemers alle tijd om rond te rijden op het Silverstone National Circuit in de 370Z Nismo’s en 370Z-racewagens, samen met de verschillende instructeurs, juryleden en mentoren. Op basis van kwalificatiesessies en –races wordt uiteindelijk beslist wie de GT Academy-kampioen 2013 van Europa wordt. Die gelukkige gamer zal het intensieve Driver Development Programma volgen en mag deelnemen aan een heel raceseizoen met de fantastische Nissan GT-R Nismo GT 3 met 550 pk.

 

UITSPRAKEN VAN DE DAG


Miguel Faisca, winnaar van het Iberisch Schiereiland
"Ik voel me zo goed nu. Ik weet dat er niet veel verschil zat tussen mij en Daniel en dat het een moeilijke beslissing zou zijn voor Gonçalo en Lucas. Alles ging goed en in de finale ga ik proberen het vertrouwen van de juryleden waar te maken. "

Lucas Ordoñez, mentor voor het Iberisch Schiereiland
"Het was een hele moeilijke keuze tussen Daniel en Miguel Faisca. Morgen is hét moment en we moesten de snelste van de twee kiezen. Miguel is net wat sneller en heeft meer ervaring. Danny’s progressie is ongelooflijk; hij leerde zo snel en we zagen meer verbetering bij hem dan bij de meeste anderen. Maar Miguel is de snelste op dit moment en daarom de terechte winnaar.

"Beslissingen als deze zijn moeilijk, misschien nog wel meer voor een ex-deelnemer als ik. Dit was Daniels droom en we moesten hem vertellen dat Race Camp hier voor hem ophield. Nu gaan we Miguel trainen om GT Academy te winnen. Het wordt leuk voor Gonçalo en mij om hem te zien strijden in de laatste race morgen. Hopelijk kan hij de andere finalisten verslaan.”

Romain Delva, winnaar van de Benelux
"Ik kan het niet geloven. Ik heb geen woorden voor wat ik op dit moment voel. Ik wist dat ik het goed had gedaan, maar in de laatste test maakte ik een klein foutje. Maar als je naar de hele week kijkt, dan was ik de snelste en het meest consistent. Daarom hebben ze mij gekozen. Nu ga ik alles op alles zetten om te zorgen dat het Benelux-team en de juryleden trots op me kunnen zijn, door GT Academy 2013 te winnen."

Jérémy Bouteloup, winnaar van de Franse groep
"Het is tot nu toe één grote geweldige ervaring. Ik heb alles gedaan wat ik kon en het is fantastisch om te winnen in de Franse groep. Ik ben heel blij, maar nu moet ik me concentreren op de laatste dag. Dat is het allerbelangrijkste voor mij. Het avontuur is nog niet voorbij."

Jann Mardenborough, GT Academy-kampioen uit 2011, voordat hij Race Camp verliet als testcoureur voor de Formule 3
"Deze week was fantastisch. De competitie wordt groter en groter. De nieuwe tests dit jaar zijn heel goed. Er zijn een hoop nieuwe die ik zelf nog niet had meegemaakt. De deelnemers doen allerlei ervaring op in verschillende auto’s. Ze hebben gereden in auto’s met voorwielaandrijving zoals de Juke Nismo, de 370Z Nismo met achterwielaandrijving én de four-wheel drive Nissan GT-R, dus ze bouwen ervaring op met verschillende auto’s onder verschillende omstandigheden.

"De autostormbaan was een goede rijvaardigheidsproef. Hier werd de finesse van de deelnemers getest en in hoeverre ze de auto onder controle hebben in stressvolle situaties met strenge regels. Sommigen konden het niet aan, maar de meesten toonden juist hun potentieel. Het hoogtepunt van de week vond ik de fysieke stormbaan, waarin de kandidaten de juryleden moesten tonen hoe graag ze wilden winnen. Dat was wreed, huiveringwekkend.

"Voor een paar deelnemers eindigde de test in tranen. Je kon goed zien hoe erg ze hun best deden en hoeveel het voor hen betekent. Ze geven alles, stellen zich kwetsbaar op en willen over de grens gaan. Het is mooi om te zien dat ze de prijs zó graag willen winnen."