Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy Race Camp Europa 2013 - Dag 1

Het grootste GT Academy Race Camp ooit begon vandaag op het befaamde Britse circuit van Silverstone, de thuisbasis van Race Camp sinds de eerste Academy in 2008. De 42 snelste Gran Turismo-spelers uit 16 verschillende Europese landen arriveerden op Silverstone om te zien of ze goed genoeg zijn om de overstap te maken van de virtuele racewereld op de PlayStation®3 naar Nissans autosportprogramma in de echte wereld.

Nadat ze gisteren aankwamen bij de ‘thuisbasis van de Britse autosport’ werd de conditie van de 42 deelnemers vastgesteld door ze te laten deelnemen aan een intensieve lichamelijke test. Simon Fitchett, de GT Academy-coach voor fysieke en mentale zaken, onderwierp ze aan een reeks tests in het hoofdgebouw van het Race Camp bij het Stowe-complex van Silverstone.

Toen het bedtijd werd voor de deelnemers namen ze hun intrek in hun onderkomen voor deze week op het complex van Silverstone. De ‘Snoozeboxes’ zijn containers die omgebouwd zijn tot comfortabele, maar compacte slaapruimtes.

De 42 deelnemers zijn verdeeld over zeven regiogroepen: Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, het Iberisch Schiereiland (Spanje en Portugal), de Benelux (België en Nederland), Noordse landen (Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden) en Centraal Oost-Europa (Tsjechië, Hongarije, Polen, Slowakije). Elke regio beschikt over een ervaren jurylid en teamleider die de deelnemers ook begeleiden tijdens hun Race Camp-avontuur.

Voor de groep Frankrijk, Italië en de Noordse landen was het vroeg dag tijdens hun nieuwe GT Academy-uitdaging. Ze gingen van Silverstone naar de nabijgelegen Northampton Speedway, waar ze op het ovaalcircuit opgewacht werden door zes verschillend gekleurde Nissan Micra’s voor een stockcarrace. De uitdaging was ontworpen om te zien hoe de deelnemers omgaan met racen op het scherp van de snede, maar ook om te zien wie er vastbesloten en agressief is zonder roekeloos te worden.
Later keerden ze terug naar Silverstone voor de uitdagingen die het Verenigd Koninkrijk, het Iberisch Schiereiland, de Benelux en Centraal Oost-Europa in de ochtend al aan waren gegaan. Dit was een speciale test om hun huidige niveau te bepalen. Alle deelnemers reden eerst op het Silverstone National Circuit in PlayStation-racepods met een speciale demo van de binnenkort uitkomende game Gran Turismo®6. Zo konden ze het echte circuit leren kennen achter het stuur van de voor GT Academy getunede Nissan 370Z en dit gaf de juryleden en mentoren de kans om hun rijstijl in de bekende gameomgeving te observeren.

Na een briefing kropen ze achter het stuur van een echte, gloednieuwe Nissan 370Z Nismo. De deelnemers moesten zonder begeleiding een zo snel mogelijke rondetijd neerzetten op het echte National Circuit. Aan hun prestaties werden punten toegekend, maar deze test zal aan het einde van de week herhaald worden om te zien hoeveel de deelnemers verbeterd zijn.

Autosport kan wreed zijn en voor zeven deelnemers, een van elke regio, was dag 1 ook meteen de laatste van de competitie. Na beide uitdagingen moesten de juryleden, mentoren en instructeurs bepalen wie het beste de omschakeling zou kunnen maken van gamer naar echte coureur. Voor dag 2 bleven er dus 35 van de 42 over.

REGIO JURYLID
MENTOR
DEELNEMERS
FRANKRIJK René Arnoux (jurylid)
Richard Cuene-Grandidier
Geoffrey Belloeil – uitgeschakeld op dag 1
Adrien De Monte
Jeremy Bouteloup
Joel Cincinnatus
Judicael Lagrange
Arnaud de Crepy
ITALIË Vitantonio Liuzzi (jurylid)
Luca Lorrenzini
Alessandro Zedda
Egeo Garofalo
Ivan Brigada
Marco Milio
Michele Radicioni – uitgeschakeld op dag 1
Minh Tuan Nguyen
VERENIGD KONINKRIJK Paul O’Neill (jurylid)
Tiff Chittenden
Jann Mardenborough
John Foster
Adam Suswillo
Mark Ridout
Martin Hefferon
Shane Ward – uitgeschakeld op dag 1
Neil Williams
IBERISCH SCHIEREILAND
Spanje, Portugal
Lucas Ordoñez (jurylid)
Gonçalo Gomes
Daniel Aparicio – uitgeschakeld op dag 1
Daniel Flores
Oscar Ruiz
Miguel Ballester
Francisco Pereira
Miguel Faisca
BENELUX
België, Nederland
Tim Coronel (jurylid)
Wolfgang Reip
Romain Delva
Nicolas Beguin
Nicola Saponari
Stefan de Groot
Mario Gankema – uitgeschakeld op dag 1
Bart Jansen
NOORDSE LANDEN
Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden
Stefan Johansson (jurylid)
Risto Virtanen
Filip Larsson
Jani Vilen
Timo Koskela
Jesper Pedersen
Soren Hansen
Milan Pokrajac – uitgeschakeld op dag 1
Centraal Oost-Europa (CEE)
Tsjechië, Hongarije, Polen, Slowakije
Josef Král (jurylid)
Alex Buncombe
Petr Dolezal
Jacek Gorlicki
Pawel Ledwon
Erik Lestach
Martin Hudy – uitgeschakeld op dag 1
Daniel Sinka
 

UITSPRAKEN VAN DE DAG


John Foster – Verenigd Koninkrijk, de jongste deelnemer aan Race Camp dit jaar (18 jaar oud)
“Het is fantastisch en heel spannend om op Race Camp te zijn. Ik denk dat het een voordeel is om de jongste deelnemer te zijn. Ze zoeken een jonge coureur en willen niet iemand die over zijn hoogtepunt heen is. Ze willen iemand die nog kan groeien en een erg goede coureur kan worden. Ik denk dat het ook een voordeel is op conditioneel gebied, waar ik aan heb gewerkt sinds de Nationale Finales. Het zal wel zwaar worden, ik denk dat we erg dicht bij elkaar zitten. Bij aankomst was er niemand waarvan we verwachtten dat hij er als eerste uit zou gaan, dus het is interessant om te zien wie aan het eind van deze dag moeten vertrekken.”

Ivan Brigada – Italië, de oudste deelnemer (33 jaar oud)
“Allereerst wil ik Nissan en Sony bedanken voor deze geweldige kans die ze ons gegeven hebben. We zijn erg blij om hier op Silverstone te staan en deel te nemen aan het programma. Ik hoop Race Camp in zijn geheel mee te maken. Vandaag begonnen we met een geweldige stockcarrace op een kort ovaalcircuit in de Nissan Micra, wat erg leuk was. In de eerste race had ik wat pech maar ik was erg snel in de tweede. Daarna kwamen we hier terug en mocht ik al rijden in de 370Z op het National Circuit. Het gevoel dat de auto me gaf is met geen woorden te beschrijven. Als oudste deelnemers ben ik misschien lichtelijk in het voordeel omdat ik rustiger ben, maar als je eenmaal het vizier van je helm sluit, doet leeftijd er niet toe. Je denkt dan alleen aan pushen en alles op alles zetten.”

René Arnoux (Fr, 65) – Voormalig Formule 1-coureur, mentor en jurylid van Frankrijk
“Het is altijd moeilijk om na één dag de keuze te maken wie GT Academy moet verlaten, maar het is wel noodzakelijk. In deze sport moet je winnen en als je niet wint lig je eruit. Uiteindelijk was het niet moeilijk om een keuze te maken, aangezien er één iemand niet zo snel was als de anderen en ik het verlangen en de vastberadenheid niet zag in zijn ogen. Al deze jongens hebben hier de kans om een week lang in fantastische Nissan-sportwagens te rijden. Ik kon daar alleen maar van dromen toen ik jong was. Ik denk dat de afvaller het hier geweldig heeft gehad, maar bij hem zag ik de gretigheid niet die je nodig hebt om het in deze sport te maken.”