Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Chaparral Racing 2X Vision Gran Turismo: LA Auto Show Unveiling | Chevrolet
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo®6

Introductie van de Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo

De Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo is uitgebracht voor Gran Turismo 6, exclusief op PlayStation®3. Dankzij een combinatie van een ongeëvenaarde aandrijflijn, een hoogwaardig chassis, toonaangevende aerodynamica en een futuristische rijstijl is dit een sportwagen van de toekomst, op het lijf geschreven van een legendarisch merk dat de autosport voorgoed veranderde.

Hoe bemachtig je de auto?

Nadat update 1.15 is geïnstalleerd, kun je de auto kopen via het menu [Vision GT] in de sectie [AUTO'S] van Mijn huis (hier vind je ook het presentatiefilmpje over de auto). Je kunt de auto ook bemachtigen door een ronde te voltooien (ongeacht de rondetijd) in het nieuwe seizoensevent, dat tijdelijk beschikbaar is.

Over de Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo

De gedachte achter de Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo was een ‘Garage 56’ experimenteel prototype voor Le Mans, maar hij geeft ook een inkijkje in de toekomst van de autosport. De inspiratie werd gevonden in een combinatie van het sensationele gevoel van vliegen in een wingsuit en deelnemen aan een Moto GP. Een ervaring waarbij de bestuurder van de 2X over het circuit vliegt, voorovergebogen, luttele centimeters boven de oppervlakte. De door Chevrolet ontworpen krachtbron van de 2X is een ongekend staaltje machtsvertoon. Dankzij dit geavanceerde aandrijvingssysteem stuwt de 2X zich met behulp van laserpulsschokgolven over het circuit.

De positie van de coureur zorgt voor een van de meest opwindende ervaringen ooit in de autosport. Dankzij de architectuur en het design van de auto wordt de coureur één met het voertuig door er voorovergebogen in plaats te nemen. Als het schuifdak dicht is, gaan de vorm van de 2X en het uitgestrekte lichaam van de coureur naadloos in elkaar over. Handen en voeten besturen het voertuig onafhankelijk van elkaar, waarbij alle wrijvingsloze, van magneten voorziene, wielen worden gebruikt. Gas geven, gas minderen en sturen: het verloopt allemaal via de fysieke bewegingen van de 2X-coureur, die voor het eerst vier echte besturingsmechanismen tot zijn beschikking heeft. Voor het remmen wordt gebruikgemaakt van een combinatie van de magnetische ‘re-gen’-remklauwen van Brembo en de AeroBrake-panelen in de carrosserie van de 2X.

De BodyFrame maakt gebruikt van een unieke laagopbouw waardoor de complete structuur van de auto perfect aansluit op de ophanging van de 2X. Voortstuwing is het toverwoord als het gaat om de carrosserie, die zo is ontworpen dat een enorme nauwkeurigheid wordt bereikt van aandrijfparabool tot laserpulskegel. Meerdere schoepen zorgen in combinatie met een lagergelegen stuwstraalbesturingspaneel voor voortstuwing en neerwaartse kracht. Dankzij deze technologieën kan de bestuurder van de Chaparral 2X de neerwaartse kracht op elk moment haarfijn aanpassen. Hij ‘duwt’ het contactvlak van de band als het ware op het oppervlak van het circuit voor een betere mechanische grip wanneer dat het hardst nodig is.

De Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo. Een gedurfd concept in de geest van Jim Halls ongelofelijke autosportinnovaties. Een revolutie als het gaat om experimentele prototypen voor Le Mans. Dit is een auto zoals je die nooit eerder zag of hoorde.

Over Vision Gran Turismo

Vision Gran Turismo is een project waarbij internationaal toonaangevende merken conceptauto's ontwikkelen voor Gran Turismo en fans van de game. Binnenkort kun je nog meer fantastische modellen verwachten in de game!