Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Chaparral Racing and Chevrolet: Over 50 Years of Racing Innovation | Chevrolet
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo®6

Chevrolet werkt samen met legendarisch merk Chaparral aan comeback in Gran Turismo

Tussen 1960 en 1980 zorgde Chaparral voor een revolutie in de autosportwereld. Dit jaar keert het legendarische merk terug via Chevrolet en Gran Turismo in de vorm van de Chaparral 2X Vision Gran Turismo. Tijdens de Los Angeles Auto Show, gehouden van 21 tot en met 30 november, toont Chevrolet een 1:1-model van de auto. Als Gran Turismo-gamer kun je de Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo downloaden tijdens de feestdagen als onderdeel van het Vision Gran Turismo-project in Gran Turismo 6, om zelf kennis te maken met een auto die de conventies van moderne raceauto's volledig overboord gooit.

Chaparral Cars werd in 1962 opgericht door coureur en ingenieur Jim Hall en F1-coureur Hap Sharp. Algauw begon Chaparral aan de 2-serie, invloedrijke racewagens waaronder de 2, de 2C, de 2D en de 2F. De gevestigde race-orde schudde op zijn grondvesten, zowel in de Verenigde Staten als in Europa. De nalatenschap van het duo bestaat uit revolutionaire toepassingen van hypermoderne technologie en aerodynamica. Een samenwerking met de R&D-afdeling van Chevrolet speelde een grote rol in het succes van Chaparral.

Het aantal nieuwe technologieën dat Chaparral op het racetoneel heeft gebracht, is talrijk. Voorbeelden zijn een semi-monocoque-chassis met FRP, een automatische overbrenging, gigantische, hydraulische achtervleugels, vleugelvormige carrosserieën en ventilatorauto's die de lucht onder de bodem vandaan zuigen. Voor Chaparral was het circuit één groot testlaboratorium voor snelheidsexperimenten.

En natuurlijk leeft de geest van Chaparral voort in de Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo. De auto is ontworpen door de GM Advanced Design Studio, en ook Chaparral-oprichter Jim Hall zelf was betrokken bij het design. “De wagen laat zien wat onze designers kunnen als ze zonder beperkingen werken. Een fantasie-auto in de breedste zin van het woord”, aldus Mark Reuss, Executive Vice President, Global Product Development van GM. Over een paar dagen onthullen we alle details over deze extreme machine. Hou het in de gaten.