Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

Alpine Vision Gran Turismo

Alpine Vision Gran Turismo
Oorspronkelijk geïntroduceerd in Gran Turismo 6 op 18 maart 2015

Filmpje(s)

Afbeeldingen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autobeschrijving

Alpine, een Frans sportwagenmerk pur sang, is terug. Na de overwinning van het A450 Le Mans-prototype tijdens het European Endurance Championship 2013 en de revival van Alpine in februari 2016 rijgt het merk de successen aaneen, met als hoogtepunt het veelgeprezen debuut van de A110-sportwagen in 2017.
Sinds de oprichting van Alpine halverwege de jaren 50 heeft het merk een legendarische status opgebouwd op basis van passie en een liefde voor uitdagingen. Met zijn lichte, wendbare, efficiënte en elegante sportwagens heeft Alpine altijd krachtigere en prestigieuzere automerken uitgedaagd en vaak ook verslagen.
In maart 2015 brengt Alpine vol trots een sportwagen naar Gran Turismo die even uniek als fascinerend is: de Alpine Vision Gran Turismo. Het gestroomlijnde en opvallende voertuig, exclusief ontwikkeld voor de beroemdste autosimulator ter wereld, is gemaakt door dezelfde toegewijde designers en technici die aan het toekomstige productiemodel werken. Het zal dus geen verrassing zijn dat de Alpine Vision Gran Turismo over pure Alpine-kenmerken beschikt, zoals wendbaarheid, rijplezier en stijl.
Wendbaarheid is een van de pijlers van het weggedrag van een Alpine. Rijplezier staat te allen tijde voorop bij Alpine, met de nadruk op het bochtenwerk. Je voelt je één met de auto, en dat zorgt voor een heerlijk gevoel. Door het lage gewicht reageren Alpines direct en naadloos op de acties van de bestuurder. Maar natuurlijk vallen ze ook op door hun prachtige en stijlvolle vormen, of het nu op het circuit is of op de weg.
Op zijn eigen manier belichaamt de Alpine Vision Gran Turismo deze ingrediënten.
Aan de achterkant herkennen fans van het merk verwijzingen naar eerdere Alpines: de A210, een efficiënte kampioenswagen die in zijn klasse won op Le Mans in 1966, de A442B, algemeen winnaar op Le Mans in 1978, en de A450, die de LMP2-klasse won in de ELMS van 2013. De originele, lage flanken ogen licht en gestroomlijnd en zullen bij jong en oud in de smaak vallen. Daarnaast vallen de vele creatieve details op, zoals de luchtremmen aan de zijkant. Liefhebbers zullen de Alpine Vision Gran Turismo met nieuwsgierigheid bekijken, op zoek naar trekjes die het toekomstige productiemodel ook zullen sieren. Maar bovenal wil de Alpine Vision Gran Turismo gamers een voorproefje geven van de indrukwekkende rijeigenschappen van de toekomstige sportwagen.
De Alpine Vision Gran Turismo laveert op magistrale wijze tussen verleden en toekomst, circuit en straat, virtualiteit en werkelijkheid. Hij heeft een ziel en straalt het enthousiasme uit van de teams die vandaag de dag aan de passie van morgen werken.

Gerelateerde links