Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo®5

Win een reis naar Silverstone en ga als vip naar de 24 uur van Le Mans met Gran Turismo®5: Academy Edition

GT Academy-special edition van GT5™ bevat een exclusieve ingame-competitie

Vanaf 26 september is GT5™: Academy Edition beschikbaar, een nieuwe speciale editie van Gran Turismo®5. Als je deze game koopt, kun je deelnemen aan een exclusieve competitie (1): de GT Academy-uitdaging. Er zijn zeven plaatsen te vergeven voor gamers die in de voetsporen willen treden van de deelnemers aan de GT Academy. Zij ondergaan een intensieve training op het wereldberoemde circuit van Silverstone, de thuisbasis van het GT Academy Race Camp. De coureur die door de instructeurs van Silverstone als beste wordt beoordeeld, mag volgend jaar samen met iemand anders als vip naar de beroemde 24-uur van Le Mans die in juni plaatsvindt. Aan deze race namen dit jaar twee voormalige GT Academy-winnaars deel: Lucas Ordoñez en Jordan Tresson.

GT5: Academy Edition is in het leven geroepen om het succes van GT Academy te vieren. Dit jaar besloten maar liefst 830.000 Europese PlayStation®3-bezitters de kwalificatiedemo te downloaden. Na de nationale finales voor de 11 deelnemende landen bleven 36 spelers over. Zij vertrokken in augustus naar Silverstone voor het beroemde Race Camp. De 25-jarige Belgische student Wolfgang Reip won deze Europese wedstrijd. Hij is inmiddels samen met de kampioenen uit Duitsland, Rusland en de Verenigde Staten begonnen aan een drie maanden durend trainingsprogramma. Het viertal wordt klaargestoomd voor de 24 uur van Dubai die in januari wordt gehouden. Hiermee treden ze in de voetsporen van Lucas, Jordan en Jann Mardenborough, die nu allen met groot succes racen voor Nissan.

Aan de GT Academy-uitdaging kan alleen worden deelgenomen door spelers die GT5: Academy Edition hebben gekocht. De wedstrijd loopt van 2 januari 0:01 uur tot 1 februari 0:59 uur. Tijdens de autosalon van Parijs die van 29 september tot 14 oktober wordt gehouden, maken bezoekers van de Nissan-stand kans op het laatste ticket. De zes winnaars van de ingame-competitie reizen in maart samen met de winnaar van de wedstrijd in Parijs af naar Silverstone. Degene die zich op Silverstone laat kronen als de uiteindelijke winnaar mag samen met een tweede persoon als vip-gast van GT Academy-partner Nissan naar de 24 uur van Le Mans.

Naast deelname aan deze exclusieve competitie ontvangen kopers van de GT5: Academy Edition een voucher. Hiermee krijgen ze 25 procent korting op een aankoop in de online Gran Turismo® Boutique.(2)

GT5: Academy Edition kost €29,99. Naast de originele game bevat deze editie alle updates en DLC. Dit komt neer op meer dan 30 extra voertuigen, 3 nieuwe circuits, een lakwerkpack en een uitrustingpack. De DLC bestaat uit: het Totaalpack (Raceautopack, Uitrustingpack, Lakwerkpack en Uitrustingpack), Autopack 2, Autopack 3 en Circuitpack 2. Deze DLC heeft een gecombineerde waarde van €25,96. Daarnaast bevat de editie de virtuele versie van de nieuwe Nissan GT-R waarmee Kazunori Yamauchi, de geestelijk vader van Gran Turismo, en Lucas Ordoñez deelnamen aan de 24-uursrace op de Nürburgring. Ordoñez was de eerste winnaar van GT Academy.

 
(1) Voorwaarden en bepalingen zijn van toepassing. Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn, beschikken over een geldig rijbewijs en in staat zijn naar Groot-Brittannië en Frankrijk te reizen. Ze moeten woonachtig zijn in een van de volgende landen: Oostenrijk, Tsjechië, Denenmarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Ierland, Rusland, Saoedi-Arabië, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten of Groot-Brittannië.
(2) GT Boutique is beschikbaar in de volgende landen: Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, België, Nederland, Luxemburg, Italië, Spanje, Rusland, Denenmarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Portugal, Australië en Nieuw-Zeeland.