Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo®5

Sony Computer Entertainment Europe kondigt Gran Turismo®5: Academy Edition aan

‘GT Academy’-versie van GT5™ bevat updates en nieuwe content

Op 26 september 2012 verschijnt een nieuwe, speciale editie van de ‘real driving simulator’ Gran Turismo®5. De GT5™: Academy Edition onderstreept het succes van GT Academy, het succesvolle en vernieuwende samenwerkingsproject van Sony Computer Entertainment en Nissan.

De speciale editie is een geremasterde versie van GT5, met alle updates en heel veel downloadbare content (DLC) die sinds de introductie van de game in november 2010 is verschenen. Deze nieuwe content was eerder verkrijgbaar in de PlayStation®Store en bevat nieuwe auto’s, circuits, lakwerk en uitrusting. De content heeft een gezamenlijke waarde van meer dan € 26,- en bestaat uit het Totaalpack (Autopack 1, Circuitpack 1, Lakwerkpak en Uitrustingspack), Autopack 2, Autopack 3 en Snelheidstestpack. Ook inbegrepen is een speciale bonusauto: de Nissan GT-R die onlangs tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring werd bestuurd door Gran Turismo-bedenker Kazunori Yamauchi.

GT Academy beleefde sinds de introductie in 2008 het ene hoogtepunt na het andere. Het werd opgezet door Nissan en PlayStation® om nieuw racetalent te ontdekken in de virtuele wereld van Gran Turismo. Inmiddels nemen drie aan de GT Academy ‘afgestudeerde’ coureurs namens Nissan deel aan grote internationale competities. Aan de online kwalificatie voor de GT Academy 2012 deden meer dan 830.000 mensen uit heel Europa mee.

“GT Academy is enthousiast ontvangen door de Gran Turismo-fans”, zegt Kazunori Yamauchi, bedenker van de Gran Turismo-serie en directeur van Polyphony Digital Inc. “Het is fantastisch om te zien wat Lucas Ordóñez, Jordan Tresson, Jann Mardenborough en in de Verenigde Staten Bryan Heitkotter al hebben bereikt in hun prille raceloopbaan bij Nissan. Iedereen weet nu dat het mogelijk is om als snelle gamer een echte autocoureur te worden. Met deze nieuwe versie van GT5 willen we het onvoorstelbare succes van GT Academy nog eens extra onderstrepen.”

GT5: Academy Edition is vanaf 26 september 2012 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 29,99.