Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy 2010 at Silverstone - Day 1
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

GT Academy

GT Academy 2010 op Silverstone: Dag 1

Om halfnegen 's ochtends gaf de Britse voormalige Grand Prix Formule 1-winnaar Johnny Herbert alle deelnemers een uitleg over de zware fysieke en mentale uitdagingen die ze de komende vijf dagen zouden ondergaan, en wat er van ze werd verwacht. Hij verklapte niet te veel, zodat elke activiteit een verrassing zou zijn.

Vervolgens gingen de achttien coureurs naar het befaamde circuit van Silverstone. Daar ondergingen ze een medische keuring en werd hun conditie getest. In het Experience Centre, de basis van GT Academy op Silverstone, gaven ze daarna interviews aan de toegestroomde journalisten. De deelnemers waren erg blij met de aanwezige Gran Turismo® PS3™-console met een demo van GT5, ook al stonden ze op het punt om aan het echte raceleven te proeven.

Op Stowe Circuit, het binnencircuit van Silverstone, stond een vloot gloednieuwe witte Nissan 370Z's klaar. Na acht verkennende rondjes ging de zogenaamde superpole-race van start.

Daarna reisde de groep verwachtingsvolle coureurs af naar het nabijgelegen Milton Keynes en de kartbaan Daytona, met in hun kielzog een horde journalisten. Na een uitgebreide briefing over duurracestrategieën werden de deelnemers opgedeeld in groepjes van twee. In krachtige 125cc-karts begonnen ze vervolgens aan een twee uur durende race. Sommige journalisten waagden zich ook op het circuit, maar dienden vooral als mobiele chicanes voor de razendsnelle gamers.

Uiteindelijk troefde de Frans-Portugese combinatie Jordan Tresson en Felipe Barreto de Spanjaarden Roberto Otero en Marco Calvo af. Tijdens een persconferentie laat op de avond met de internationale media werd duidelijk dat het leven van een coureur uit meer bestaat dan alleen races. De journalisten hielpen mee om de deelnemers te beoordelen op hun presentatievaardigheden.