Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
World Series

Het is tijd voor de Grote Finale! De wereldfinales van de Gran Turismo World Series 2023 beginnen op 1 december!

De wereldfinales van de Gran Turismo World Series 2023 vinden plaats van vrijdag 1 december tot en met zaterdag 3 december 2023 in Barcelona. De hoogst geklasseerde coureurs van de online serie maken in een rechtstreekse confrontatie uit wie dit jaar met de eer gaat strijken.

Het evenement omvat de Grote Finales van de TOYOTA GAZOO Racing GT Cup, de Manufacturers Cup en de Nations Cup. Alle actie van deze events wordt live uitgezonden op het officiële YouTube-kanaal GRAN TURISMO TV en in Gran Turismo LIVE.

Gebruik de volgende links naar onze speciale pagina van het evenement voor informatie over het deelnemersveld en de races:

Speciale pagina wereldfinales Gran Turismo World Series 2023
https://www.gran-turismo.com/world/gt7/events/gtws2023/worldfinals/
・Deelnemersveld
https://www.gran-turismo.com/world/gt7/events/gtws2023/worldfinals/competitors/
・Racestructuure
https://www.gran-turismo.com/world/gt7/events/gtws2023/worldfinals/race_structure/

Drie wereldfinales

Vrijdag 1 december om 19:00 uur | Grote Finale TOYOTA GAZOO Racing GT Cup 2023

Het weekend van de wereldfinales begint met de Grote Finale van de TOYOTA GAZOO Racing GT Cup (TGR GT Cup). De TGR GT Cup is een internationaal kampioenschap, georganiseerd door TOYOTA GAZOO Racing, met GR-auto's. De beste 21 coureurs uit zeven online kwalificatieronden doen mee, aangevuld door drie coureurs die zijn geselecteerd tijdens lokale TGR-evenementen. Er doen dit jaar een aantal topcoureurs mee, maar alle ogen zullen gericht zijn op Spaanse ster Coque López en zijn landgenoten, die tijdens hun thuiswedstrijd alles uit de kast zullen halen. Het wordt een spannende race onder gelijke omstandigheden, dus het kan alle kanten op.


Zaterdag 2 december om 19:00 uur | Grote Finale Manufacturers Cup

Op zaterdag zullen we ontdekken welke autofabrikant zich de snelste mag noemen. Aan de race doen de beste 12 fabrikanten uit de online serie mee, waaronder de officiële partners Toyota, Genesis en Mazda, met drie coureurs per fabrikant.

We gaan de finale in met een Team Subaru dat op wraak zint na de aan Porsche verloren Showdown in augustus. Het Duitse team zal zich daarentegen gesterkt zien door de terugkeer van stercoureur Angel Inostroza, na een blessure. Ook Lamborghini deed het goed tijdens de Showdown, waar het de harten van het Amsterdamse publiek stal met mooie acties, en de derde plek voor de neus van Toyota wegkaapte. Bij BMW vinden we Calen Roach, het grote talent uit de regio Noord-Amerika. Ook Team McLaren presteert dit seizoen geweldig. Met zo veel sterke teams kunnen we dit jaar uitkijken naar misschien wel een van de spannendste Manufacturers Cup-finales ooit.


Zondag 3 december om 16:00 uur | Grote Finale Nations Cup

Op zondag wacht ons de Nations Cup, waaraan de 12 hoogst geklasseerde landen uit de online serie 2023 meedoen met teams van drie coureurs. Het einddoel: gekroond worden tot wereldkampioen. Alle ogen zullen gericht zijn op het sterrenteam dat Spanje vertegenwoordigt, met Coque López, Jose Serrano en Pol Urra, die het thuispubliek achter zich hebben staan. Tijdens de Showdown in augustus werden ze eerste en legden ze beslag op de favorietenrol, maar nu er nieuwe coureurs en nieuwe strategieën in het spel zijn, is de strijd allesbehalve beslecht.

Onthulling van de jubileumrace van de Gran Turismo World Series!

De wereldfinales van 2023 komen eraan, en om dat te vieren, brengen we op 17 november een jubileumrace uit ter ere van de Gran Turismo World Series, waarin je races uit de World Series zelf kunt beleven.

Je kunt meedoen aan de races van de Manufacturers Cup en de Nations Cup, die respectievelijk 150.000 en 190.000 gamecredits opleveren. Mis deze tijdelijke kans niet.

Je kunt tijdens de eventperiode meedoen via de banner rechtsboven op de wereldkaart.

*Je moet collectieniveau 6 hebben behaald om dit event te spelen.