Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Florian Strauss pakt 2e plaats tijdens 12 uur van Bathurst in Australië

Florian Strauss (winnaar van GT Academy Duitsland 2013) van het NISMO Athlete Global Team is tweede geworden tijdens de beroemde 12 uur van Bathurst, die op 8 februari werd verreden op het Australische Mount Panorama Circuit. Na zijn algemene overwinning vorig jaar stond hij dit jaar weer op het podium.

De coureurs van het NISMO Athlete Global Team bestond dit jaar uit Florian, Katsumasa Chiyo en Rick Kelly, voormalig kampioen van de Australische V8 Super Car Series. Ze reden met de Nissan GT-R, getooid met het nummer 1, vanwege de overwinning vorig jaar.

De concurrentie was groot en bestond onder meer uit de McLaren 650S en de Audi R8. Tijdens de kwalificatie twijfelde het team over de beste bandenkeuze en aanvankelijk viel de Nissan GT-R tegen, met de dertiende plaats in de startopstelling. Maar in de race zelf, die op zondag om 5.45 uur van start ging, haalde hij iedereen in en na een uur lag hij op kop.

Maar ook dit jaar verliep de race chaotisch. De safetycar moest meerdere keren ingrijpen. Alle teams maakten van de gelegenheid gebruik om de pitstraat in te duiken, waardoor er bovenin veel van positie werd gewisseld. Met nog een uur op de klok maakte de auto met nummer 1, de koploper, nog een laatste pitstop. De McLaren (nummer 59) zag zijn kans schoon en veroverde de koppositie, waarna hij zelfs een voorsprong van tien seconden opbouwde. Het leek erop dat de auto met nummer 59 de winst voor het grijpen had, maar de Nissan met nummer 1 gaf zich niet zomaar gewonnen. Vanaf de laatste tien minuten, toen hij de ruimte kreeg op het circuit, raasde Chiyo over de baan en wist hij het verschil terug te brengen tot slechts vijf seconden. En in de laatste ronde perste Chiyo echt alles uit de auto, waarbij hij zelfs de boarding toucheerde om vlak achter de auto met nummer 59 te komen. Maar dat was het einde van de race en dat betekende dat de Nissan GT-R NISMO GT3 met nummer 1 dit jaar op Bathurst met een afstand van maar 1,276 seconde achter de winnaar eindigde.

Florian Strauss (Duitsland)
“Het was een ongelooflijke dag. Het hele team was gisteren teleurgesteld, maar we wisten vrij zeker dat we veel sneller zouden zijn dan onze kwalificatietijd deed vermoeden”, aldus Florian Strauss.

“Maar het is altijd moeilijk om hier te winnen, zeker met al die nieuwe talenten. Zoals Rick al zei, het was onmogelijk om de snelle gast in te halen die naast me zit tijdens deze persconferentie, maar Chiyo heeft alles uit de kast gehaald. Ik weet zeker dat we volgend jaar weer voor de winst zullen gaan.”