Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy-alumni winnen 12 uur van Bathurst

Op 8 februari heeft de Nissan GT-R op Mount Panorama weer een grote overwinning op zijn naam geschreven met een prachtige eerste plek tijdens de 12 uur van Bathurst 2015.

Na een race vol gebeurtenissen, crashes en safety cars sleepte de Japanse coureur Katsumasa Chiyo de winst in de wacht voor het NISMO Athlete Global Team na in de een-na-laatste ronde twee auto's te hebben ingehaald.

De overwinning voor Chiyo en GT Academy-winnaars Wolfgang Reip en Florian Strauss is de eerste overwinning van de Nissan GT-R op Mount Panorama sinds de opeenvolgende zeges tijdens de Bathurst 1000 in 1991 en 1992.

Het publiek op Mount Panorama liet zich horen toen Chiyo de Nissan naar de koppositie stuurde, een sprookje na de crash tijdens de kwalificatie op zaterdag. De reparaties aan de Nissan GT-R NISMO GT3 met startnummer 35 waren pas op zondagmorgen 4.30 uur gereed.

Vooral Strauss was door het dolle heen na de overwinning, want hij was als reserve pas laat opgeroepen voor de race om Alex Buncombe te vervangen, die niet aanwezig kon zijn vanwege de geboorte van zijn eerste kind. Strauss mag zich pas achttien maanden een coureur noemen, sinds zijn GT Academy-titel in 2013.

Wolfgang Reip:
“Ja, naar de laatste ronden kijken was stressvol, ik zat geen moment stil”, aldus Reip.

“Het is niet te geloven, onze eerste overwinning in twee jaar tijd, dat maakt nogal wat los. Aan het begin van de eerste stint vanochtend volgde ik de Audi en daarna begon ik de wagen te sparen, in de wetenschap dat dit noodzakelijk was om het einde te halen. Het duurde best lang, twee uur en veertig minuten. Daarna reed Chiyo drie uur. Flinke sessies, maar heel leuk.

“Mijn tweede stint ging erg lekker. Er waren veel safety cars, maar ik bereikte de pits op tijd. Het was tamelijk stressvol omdat onze strategie door de safety cars onzeker werd. We zagen de overwinning niet echt aankomen, maar de laatste tien minuten waren ongelooflijk. De auto was erg goed hier, het circuit ligt ons. Het was een mooie race.”

Florian Strauss:
“Het is gewoon super, nog steeds niet te bevatten”, aldus Strauss.

“Ik ben heel blij dat we hebben gewonnen. Nu kan niemand zich afvragen wat we hadden kunnen bereiken met Alex, want beter kan het niet. Het team was het hele weekend geweldig. Chiyo pakte de eerste plaats en het team heeft hard gewerkt om de auto klaar te hebben in de ochtend.

“De auto gaf me veel vertrouwen, ik reed behoorlijk snel, vind ik. Niet ver achter op mijn teamgenoten. Mijn stint was ongelooflijk: lang en met veel safety cars. Halverwege bezetten we de tegenvallende derde plaats, maar toen sloeg Chiyo toe. Een prachtig eindresultaat, een opsteker voor Nissan.”