Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Vier gamers racen voor Nissan tijdens legendarische 24 uur van Le Mans

GT Academy 2014 is in volle gang en de derde ronde is vanaf 19 mei voor alle Gran Turismo 6-spelers beschikbaar. Ondertussen zijn vier ex-winnaars door Nissan geselecteerd om dit jaar deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans: twee in de loodzware LM P2-klasse en twee in de Nissan ZEOD RC, Nissans revolutionaire elektrische racewagen die dit jaar uitkomt in Garage 56.

Jann Mardenborough, de winnaar van de Europese GT Academy 2011, en Mark Shulzhitskiy, de winnaar van de Russische GT Academy 2012, komen uit met de Ligier JS P2 Nissan van Onroak Automotive met nummer 35. De derde coureur is Nissan-veteraan Alex Brundle.

De Nissan ZEOD RC wordt bestuurd door een internationaal trio coureurs op Le Mans. De winnaar van de eerste GT Academy in 2008, Lucas Ordóñez, en Wolfgang Reip, de winnaar van de Europese GT Academy 2012 krijgen gezelschap van de Japanse coureur Satoshi Motoyama.

"Le Mans zal altijd bijzonder zijn voor me", aldus Mardenborough. "Ik ging erheen als finalist van GT Academy 2011 toen Lucas zijn debuut maakte. Later keerde ik er als coureur terug in 2013. Ik race tegenwoordig meestal in eenzitters en daar steek ik veel van op. Vorig jaar finishten we als vierde, maar kregen we na afloop van het evenement alsnog een podiumplaats. Het zou fijn zijn om terug te keren naar Le Mans en dit keer met een prijs naar huis te gaan."

"Ik heb het enorm naar mijn zin als testrijder van de Ligier JS P2", zegt Shulzhitskiy. "Het is een geweldige ervaring om met Olivier Pla samen te werken met de technici van Onroak Automotive. Nu wordt het nog mooier, want eindelijk mag ik racen op Le Mans. Hier droom je van als winnaar van GT Academy dus ik hoop dat ik het net zo goed doe als de winnaars die voor me kwamen."

De race begint om 16.00 uur op zaterdag 14 juni. Kijk mee en geniet van de prestaties van onze academici tijdens de beroemdste endurancerace ter wereld!