Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Kwalificatie voor NISMO PlayStation® GT Academy van start

Seizoen 2014 van de NISMO PlayStation® GT Academy gaat vandaag om 9.00 uur van start. Opnieuw krijgen de virtuele coureurs van Gran Turismo®6 de kans om hun dromen over een carrière als professioneel coureur uit te laten komen.

GT Academy biedt met succes een alternatief voor de traditionele en prijzige route naar de professionele autosport en in 2014 heb je nog meer mogelijkheden om mee te doen aan deze competitie. Iedereen die woont in een deelnemend land en over Gran Turismo 6 en een PlayStation®3 beschikt, kan meedoen aan de kwalificatieronden die zonder extra kosten aan de game worden toegevoegd via een automatische online-update. Maar je kunt ook meedingen via een reeks live-events en, voor het eerst, via een GT Academy-uitdaging op Facebook die in mei van start gaat.

Kazunori Yamauchi, de president van Polyphony Digital, is verheugd dat de kwalificatie voor GT Academy 2014 van start is gegaan. “Ik ben blij dat de kwalificatie voor het zesde seizoen van GT Academy is begonnen. We starten weer een zoektocht naar een gamer met het talent om het tot een echte coureur te schoppen. Iedere GT6™-gamer krijgt de kans om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen in een aantal ongelooflijke Nissan NISMO's. Je kunt je rondetijden vergelijken met die van je vrienden en tegelijkertijd maak je kans op een plek in de volgende ronde van de competitie.”

De snelste PlayStation-gamers uit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Rusland, Zweden, Polen en Tsjechië gaan door naar de nationale finales die in de desbetreffende landen worden georganiseerd. Van daaruit kwalificeren de beste racers zich voor het Europese Race Camp op het wereldberoemde Silverstone Circuit. Tijdens dit gerenommeerde trainingskamp van een week moeten de finalisten alles uit de kast halen om te winnen en tot de GT Academy-kampioen van dit jaar te worden gekroond.

De uiteindelijke Europese winnaar ondergaat een intensieve opleiding van drie maanden ter voorbereiding op zijn deelname voor Nissan aan de 24-uursrace van Dubai in januari 2015. In Dubai komt de winnaar uit tegen ervaren coureurs en krijgt hij de kans zich te bewijzen als een NISMO Athlete, een van de elitecoureurs die voor Nissan racen onder de kleuren van Nissans autosporttak NISMO.

Nu de kwalificatie is geopend, heb je als GT6-gamer de ultieme mogelijkheid om in het voetspoor te treden van voorgaande GT Academy-winnaars die het van huiskamercoureurs tot professionals hebben geschopt, dankzij deze innovatieve samenwerking tussen Nissan en Sony Computer Entertainment Europe. De kampioen van vorig jaar, Miguel Faísca, komt dit seizoen uit in de Blancpain Endurance Series en Lucas Ordoñez (de kampioen van 2008) racet dit jaar naast Wolfgang Reip (de kampioen van 2012) met de baanbrekende Nissan ZEOD RC tijdens de 24 uur van Le Mans. Ondertussen heeft Jann Mardenborough (de kampioen van 2011) zijn pijlen gericht op een plekje in de Formule 1, nu hij in 2014 in de GP3 zal uitkomen voor Arden International en geselecteerd is voor een speciaal trainingsprogramma van Red Bull.

“Iedereen moet meedoen aan GT Academy!”, zegt NISMO Athlete Mardenborough enthousiast. Nog geen drie jaar nadat hij de competitie had gewonnen, staat hij op het punt om zijn debuut te maken in een van de opstapklassen naar de Formule 1. “Iedereen mag eraan meedoen. Als je een PlayStation 3 en Gran Turismo 6 hebt is het gewoon een kwestie van kijken hoe je het ervan afbrengt tegen de rest van Europa. Dat was het enige wat ik ervan verwachtte in het jaar dat ik won. Als je er altijd al van hebt gedroomd om een coureur te worden, dan is de NISMO PlayStation GT Academy de perfecte kans om die droom uit te laten komen!”

De kwalificatie-update voor GT Academy is nu beschikbaar in GT6 en is speelbaar tot 16 juni, 8.59 uur. Iedereen met een PSN (PlayStation®Network)-id en een exemplaar van Gran Turismo 6 kan meedoen.