Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy-team boekt klasseoverwinning tijdens Blancpain Endurance Series

De Nissan GT-R NISMO GT3 met nummer 35, bestuurd door Lucas Ordóñez, Peter Pyzera en Alex Buncombe, heeft op zondag 2 juni op het circuit van Silverstone de tweede ronde gewonnen in de Pro-Am-klasse van de Blancpain Endurance Series. Peter Pyzera, de eerste kampioen van GT Academy 2012 Duitsland, slaagde erin de bovenste trede van het podium te behalen van een belangrijke race, en dat slechts een halfjaar na zijn racedebuut.

Al sinds de eerste ronde op Monza in april liet het GT Academy-team mooie dingen zien, en voor deze race lag een podiumplek dus in de lijn der verwachting. Tijdens de tweede ronde op Silverstone werd Peter dit keer niet aan Mark Shulzhitskiy en Wolfgang Reip gekoppeld, maar aan Lucas en Alex. De Nissan GT-R NISMO GT3 was van meet af aan snel en deed met de toppers mee in de vrije training en de kwalificatieronden. In de race zelf zette het team een tijd neer van 2 minuten en 2,527 seconden, waarmee ze de snelste klasse, de PRO-klasse, aftroefden. Geleidelijk aan liepen ze weg bij de concurrerende Aston Martin Vantage GT3 uit hun eigen klasse.

Commentaar van Peter Pyzera
“Voor mij is het nog steeds ongelooflijk om met een racewagen te racen. Ik denk altijd terug aan een halfjaar geleden, toen ik op het treinstation aan het gamen was. Nu neem ik het dankzij GT Academy en Nissan met een racewagen op tegen de snelste coureurs, en daar ben ik hartstikke trots op. Dit hou ik nog wel een paar races vol.”
Overigens moesten Mark Shulzhitskiy, Steve Doherty en Wolfgang Reip met hun auto met nummer 32 afhaken na 54 ronden.

De volgende races van de Blancpain Endurance Series zijn Paul Ricard (Frankrijk, 29-30 juni) Spa-Francorchamps (België, 24-28 juli) en de Nürburgring (Duitsland, 21-22 september). Volg het GT Academy-team ook tijdens de volgende uitdaging!