Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Zwaarste beproeving tot nu toe voor GT Academy-winnaars

Nissans GT Academy-winnaars leren vanaf dag 1 dat alles mogelijk is, als je het maar wilt. Dit jaar racet de nieuwste lichting coureurs, inmiddels regelrechte Nismo-atleten, met de indrukwekkende Nissan GT-R Nismo GT3, de door een Nissan-motor aangedreven LMP2-wagen van Greaves Motorsport en Carlin Motorsports Formule 3-wagen.

Twee van hen komen uit voor Nissan GT Academy Team RJN in de nieuwe FIA GT Series. Mark Shulzhitskiy en Wolfgang Reip zorgen voor een echte gamerauto, de Nissan GT-R met nummer 32, terwijl de wagen met nummer 35 wordt bestuurd door Lucas Ordoñez en Nissan-veteraan Alex Buncombe. Beide auto's zijn Pro-Am-deelnemers in de FIA GT Series.

De twee wagens komen allebei uit in de Pro-Am-categorie van de Blancpain Endurance Series, waarin Mark en Wolfgang gezelschap krijgen van de Duitse GT Academy-winnaar Peter Pyzera. Dat betekent dus opnieuw een volledige gamerbezetting, wat aangeeft dat Nissan vertrouwen heeft in hun nieuwe talenten. De andere wagen wordt bestuurd door de Amerikaanse winnaar Steve Doherty, die dus samen met Lucas en Alex zal strijden tegen zijn medewinnaars van GT Academy 2012. De Blancpain Endurance Series is een kampioenschap dat bestaat uit drie races van drie uur op Monza, Silverstone en Paul Ricard, een rit van 1000 kilometer op de Nürburgring en de duizelingwekkende 24 uur van Spa. Kortom, een echte test voor de nieuwelingen. Gelukkig worden ze begeleid door de immer geduldige baas van Nissan GT Academy Team RJN, Bob Neville.

Jann Mardenborough heeft zojuist een enorme sprong gemaakt met de aankondiging van zijn deelname aan het Europese FIA Formule 3-kampioenschap. De winnaar van de GT Academy 2011 stort zich op de F3 om zijn ervaring met downforce-auto's in een stroomversnelling te brengen, ter voorbereiding van zijn deelname deze zomer aan Le Mans met een LMP2-wagen met Nissan-motor. In juni 2011 schreef hij de GT Academy op zijn naam en in 2013 komt hij uit op Le Mans. Geen enkele Nissan-coureur legde de route van de‘lounge naar Le Mans’sneller af.

Lucas Ordoñez, de GT Academy-winnaar met de meeste ervaring, voegt zich op Le Mans bij Jann en zijn Greaves Motorsport LMP2-wagen. De Spanjaard heeft al een podiumplek op Le Mans op zijn palmares, evenals een prachtige vijfde plaats tijdens de Petit Le Mans met de Nissan DeltaWing. Daarnaast komt Lucas uit in de Blancpain Endurance Series en de FIA GT Series, waar hij zijn ervaringen kan delen met de nieuwste rekruten.

Het F3-raceseizoen van 2013 begint 23 en 24 maart op Monza, het weekend erna gevolgd door de FIA GT op Nogaro.

 

Commentaar van Darren Cox, Nissans Director of Global Motorsport

“GT Academy blijft de grenzen verleggen. We hebben zo veel vertrouwen in de coureurs die we via GT Academy hebben ontdekt dat we het tijdens de FIA GT Series en de Blancpain Series aandurven om met pure gamerteams te rijden. Het wordt interessant om de Nissan GT-R Nismo GT3's in actie te zien op de beste circuits ter wereld in de beste Europese GT-kampioenschappen met alle andere topfabrikanten. Nismo ontwikkelt de straatversie van de GT-R Nismo en hoe kun je de ultieme GT-R voor de weg beter testen dan op het circuit. Het zijn geweldige tijden voor ons."