Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
TOYOTA FT-1 Vision Gran Turismo: Unveiled
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo®6

TOYOTA FT-1 Vision Gran Turismo onthuld

Ook Toyota heeft zijn designers opdracht gegeven een studiemodel te maken voor Vision Gran Turismo van Gran Turismo®6. De Japanse gigant, met een stamboom vol roemruchte sportcoupés, gaf de Amerikaanse ontwerptak CALTY Design Research de opdracht om de FT-1 Vision Gran Turismo te ontwikkelen. Op woensdag 13 augustus werd de virtuele auto door Toyota gepresenteerd tijdens McCall’s Motorwork Revival op de luchthaven van Monterey.

De auto is een doorontwikkeling van het FT-1-concept dat oorspronkelijk voor Gran Turismo 6 werd ontworpen voor PlayStation®3 en in januari hoge ogen gooide tijdens de North American International Auto Show. De FT-1 was ontwikkeld als een volbloed sportwagen voor autoliefhebbers, maar de nieuwe FT-1 Vision Gran Turismo is een pure racer, speciaal voor de legio Gran Turismo-fans over de hele wereld.

De ontwerpers deden grondig onderzoek naar circuits en raceauto's en pasten hun bevindingen toe in het ontwerp. Omdat het design is gericht op functionaliteit mag de FT-1 Vision Gran Turismo met recht een pure auto worden genoemd. De spatborden zijn breder, wat bredere banden met extreme grip mogelijk maakt. Een grotere luchtinlaat zorgt voor extra koeling terwijl een grotere achtervleugel en extra vleugels aan de voorkant meer neerwaartse druk mogelijk maken. De diffuser aan de achterkant is vergroot, uitgerust met meerdere verticale vinnen en verder naar achteren geplaatst voor een betere luchtstroom.

Design, rijgevoel en prestaties sluiten bij de FT-1 Vision Gran Turismo naadloos op elkaar aan waardoor de coureur dezelfde racesensatie beleeft als op het echte circuit.

“We hebben Vision Gran Turismo bedacht ter ere van het vijftienjarig bestaan van Gran Turismo en ik ben overweldigd door de respons van onze partners uit de autowereld”, aldus Kazunori Yamauchi, de maker van Gran Turismo en de president van Polyphony Digital Inc. “De fabrikanten hebben de uitdaging stuk voor stuk vanuit een andere hoek benaderd en de resultaten zijn unieke conceptauto's met talloze innovaties. Toyota heeft een aantal fantastische sportwagens gemaakt die deel uitmaken van Gran Turismo, maar deze nieuwe FT-1 Vision Gran Turismo is een wel heel bijzondere toevoeging. Ik wil Toyota en het team van CALTY van harte feliciteren met hun creatie.”

Yamauchi is vaste klant op Pebble Beach, waar hij de jaarlijkse Gran Turismo Trophy uitdeelt aan een van de deelnemende auto's van het Concours d'Elegance. De winnende auto verschijnt vervolgens virtueel in de game.

De Toyota FT-1 Vision Gran Turismo wordt op 6 september 2014 als download uitgebracht voor Gran Turismo 6.