Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Toyota FT-1: 2014 Detroit Show
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo®6

Rij met de Toyota FT-1 Concept Coupé in Gran Turismo®6

Tijdens de North American International Auto Show van dit jaar hebben Polyphony Digital Inc., de makers van het onlangs uitgebrachte Gran Turismo®6 voor PlayStation®3, en Toyota officieel aangekondigd dat de nieuwe FT-1 Concept coupé exclusief beschikbaar wordt gesteld voor racefans en gamers in GT6. In deze game werd de digitale versie van het concept voor het eerst gemaakt om te laten zien hoe de productieversie van de FT-1 eruit zou zien.

Eigenaars van GT6 kunnen als eerste een testrit maken met de FT-1 zodra de gratis online-update beschikbaar wordt gesteld op 14 januari. Na de installatie van de update is er een uniek seizoensevent met de Toyota FT-1 beschikbaar in de game. Als je brons of beter wint in de FT-1-uitdaging op Laguna Seca, ontvang je de auto gratis. Je kunt de auto ook kopen bij de Toyota-dealer in de game zonder het seizoensevent te voltooien.

“Dankzij de ongelooflijke kracht van de game-engine van Gran Turismo kunnen gamers nu een zeer levensechte simulatie beleven achter het stuur van de supersnelle FT-1, op de circuits waarvoor hij bedoeld is”, aldus Kevin Hunter, President van Calty Design Research, de groep die verantwoordelijk is voor het design van de FT-1.

Voor Calty's pitch voor het topmanagement van Toyota, die ertoe leidde dat Calty's FT-1-concept werd geselecteerd en gebouwd voor de internationale autoshows, zocht het bedrijf een manier om de belangrijkste bazen van Toyota (waaronder Akio Toyoda) het concept optimaal te laten ervaren. Calty benaderde Polyphony over het gebruiken van de gamephysics van Gran Turismo. De studio wilde een autosimulatorervaring maken waarbij de prestaties en emoties van de ultrasnelle conceptcoupé fysiek konden worden beleefd. Op de dag waarop het uiteindelijke design werd gekozen, bracht het Polyphony-team de door Calty ontworpen FT-1 tot leven in een virtuele wereld. Ze slaagden erin de spanning, de passie en de prestaties van het conceptmodel over te brengen.

"Het is altijd onze droom geweest om onze partners uit de automobielindustrie op spannende, nieuwe manieren gebruik te laten maken van Gran Turismo", aldus Kazunori Yamauchi, maker van Gran Turismo en President van Polyphony Digital Inc. “Het designteam van Calty heeft een verbluffende conceptauto ontwikkeld en het was een eer om met ze samen te werken aan de digitale versie voor de conceptpresentatie. De FT-1 is een technisch geavanceerde en prachtig vormgegeven conceptwagen met de ogen gericht op de toekomst. We zijn heel benieuwd naar de reacties van de fans als ze achter het stuur gaan zitten en het voertuig leren kennen zoals ik dat heb gedaan.”

Dit spannende concept toont de toekomst van de designrichting van het merk zelf. De FT-1 Concept is getekend door de enthousiaste designers van Toyota’s Calty Research Design, een studio die is gevestigd in Newport Beach, Californië. Het levendige ontwerp vertegenwoordigt Toyota's designvisie van de ultieme high-performance coupé, en zijn naam is een acroniem van Future Toyota (FT), waarbij het getal 1 staat voor 'ultiem'. De ongeëvenaarde physics-engine van GT6 brengt de FT-1 tot leven voor een gamingcommunity die staat te popelen om achter het stuur te kruipen van deze agressieve, visionaire sportwagen. Zo kun je deze circuittijger leren kennen nog voor hij in productie gaat.

Toyota brengt de FT-1 naar GT6, maar doet ook mee aan het vernieuwende Vision Gran Turismo. Voor dit project ter ere van het 15e jubileum van de gamereeks geven toonaangevende bedrijven hun visie op de toekomst van autorijden. De conceptauto’s die daaruit voortkomen worden in de loop van het jaar exclusief vrijgegeven in GT6.