World Series

Verhaal 2: Wereldfinales Gran Turismo World Series 2023 - De kanshebbers

Aftellen tot de wereldfinales van de Gran Turismo World Series

Manufacturers Cup

Team Porsche
Na een indrukwekkende overwinning zonder topcoureur Angel Inostroza slaagde het duo Jose Serrano en Takuma Sasaki er tegen alle verwachtingen in om het nadeel om te zetten in een voordeel en schreven ze de World Series Showdown op hun naam. Maar kunnen ze het momentum vasthouden in Barcelona?

Team Subaru
Takuma Miyazono en Kylian Drumont, aangevuld met de betrouwbare Roberto Sternberg, staan momenteel 2e, maar het is nog te vroeg om de kampioenen van vorig jaar af te schrijven. En dit team heeft er een handje van om terug te komen van een achterstand en de zege op het laatste moment veilig te stellen!

Team Toyota
Deze sterkhouder speelt altijd een belangrijke rol in de kampioenschappen, dankzij de drie niet te onderschatten coureurs Coque López, Adriano Carrazza en Rikuto Kobayashi. De runner-up van vorig jaar aast op eerherstel na te hebben verloren van Subaru en zal dus uit de startblokken schieten in Spanje!

Team Lamborghini
Sommigen zien de verrassende 3e plaats van Lamborghini tijdens de Showdown nog steeds als een eenmalig succes, en twijfelen of het team dat bestaat uit Will Murdock, Randall Haywood en Yuki Kodaka het in zich heeft. Maar daar komen we gauw achter!

Omdat de punten zijn gereset voor de wereldfinales hebben outsiders zoals Team Nissan of Team McLaren opeens de kans om van zich te laten spreken!

Nations Cup

Team Spanje
Dit talentvolle team beschikt over twee van de beste coureurs uit de serie: Coque López en Jose Serrano. Met de rappe nieuwkomer Pol Urra erbij zijn alle ogen op hen gericht.

Team Japan
Japan beschikt niet over de meeste ervaring, maar heeft wel drie coureurs met misschien wel de grootste portie ruw talent met Rikuto Kobayashi, Takuma Sasaki en Seiya Suzuki. Daardoor is het zomaar mogelijk dat ze een dominante overwinning in de wacht slepen!

Team Brazilië
Onder aanvoering van Igor Fraga, de Nations Cup-kampioen van 2019, en de ervaren krachten Lucas Bonelli en Adriano Carrazza beschikt Brazilië over het meest complete en gelouterde team. Op papier kun je ze zelfs zien als favoriet voor de eindzege. Maar ja, races worden nu eenmaal niet gewonnen op papier, maar op het circuit. En daar kan van alles gebeuren!

Team Frankrijk
Ondanks een tegenvallend resultaat in de World Series Showdown maakt een team met de Olympisch kampioen van 2023, Kylian Drumont, altijd kans op succes. Tel daar de ervaren Baptiste Beauvois en Thomas Labouteley bij op en je hebt een team dat zich door niemand de les laat lezen!

Net zoals in de Manufacturers Cup maken alle landen evenveel kans op de titel, want de punten uit de Showdown tellen niet mee voor het kampioenschap en het komt dus allemaal aan op één laatste race. Kortom het heeft er alle schijn van dat het een spannende en onvergetelijke finale wordt in Barcelona. Welk land maakt volgens jou de grootste kans om gekroond te worden tot Nations Cup-kampioen van 2023?

Verhaal 1: Terugblik Gran Turismo World Series Showdown 2023 Er zijn nog maar twee live-evenementen van de Gran Turismo World Series 2023 te gaan en deze spannende competities krijgen meer aandacht dan ooit! Terwijl we afstevenen op de ultieme krachtmeting tijdens de GTWS-wereldfinales op 2-3 december in het bruisende Barcelona, kijken we terug naar het eerste live-evenement van het seizoen: de GTWS World Series Showdown in Amsterdam, die in augustus plaatsvond.