World Series

Verhaal 1: Terugblik Gran Turismo World Series Showdown 2023

Aftellen tot de wereldfinales van de Gran Turismo World Series

Er zijn nog maar twee live-evenementen van de Gran Turismo World Series 2023 te gaan en deze spannende competities krijgen meer aandacht dan ooit! Terwijl we afstevenen op de ultieme krachtmeting tijdens de GTWS-wereldfinales op 2-3 december in het bruisende Barcelona, kijken we terug naar het eerste live-evenement van het seizoen: de GTWS World Series Showdown in Amsterdam, die in augustus plaatsvond.


In de Manufacturers Cup zorgde de afwezigheid van de geblesseerde topcoureur Angel Inostroza voor extra spanning. Maar zelfs met een man minder slaagde het dynamische duo Jose Serrano en Takuma Sasaki erin Porsche de eerste triomf van het seizoen te bezorgen. Subaru, aanvankelijk de publiekslieveling, pakte de tweede plaats dankzij een knap staaltje stuurwerk van Takuma Miyazono, Kylian Drumont en Roberto Sternberg. De derde plek ging tot verrassing van velen naar Lamborghini, met achter het stuur het exceptionele trio Will Murdock, Randall Haywood en Yuki Kodaka. Toyota, Nissan en BMW slaagden erin om in de top zes te eindigen en zich zo te kwalificeren voor een interessante strijd tijdens de wereldfinales!

De uitslag van de Showdown telt niet mee voor het eindklassement van de World Series, dus er is nog niets beslist in Barcelona. Team Porsche is gebrand op een podiumplek, aangezien ze er vorig jaar net naast grepen met de vierde plaats. Zij zullen dus azen op wraak, en of het nu Toyota, Subaru of zelfs Lamborghini is, teamgenoten Jose Serrano, Takuma Sasaki en Angel Inostroza zullen zich door niets en niemand laten tegenhouden. Er wacht ons een epische strijd van ongekende omvang!

Raceverslag: Een onwaarschijnlijke comeback op een nat circuit
https://www.gran-turismo.com/world/gt7/news/00_8814433

World Series Showdown - Uitslag Manufacturers Cup:

KLASSERING FABRIKANT / COUREURS TIJD
1 Porsche Jose Serrano 1:14'27.687
2 Subaru Takuma Miyazono +6.385
3 Lamborghini Will Murdoch +10.682
4 Toyota Adriano Carrazza +15.760
5 Nissan Ryota Kokubun +20.031
6 BMW Rodrigo Regalado +27.534
7 Honda Soki Nabetani +33.166
8 Genesis Dean Heldt +34.266
9 Mazda Pol Urra +39.655
10 Renault Guy Barbara +40.572
11 McLaren Donovan Parker +42.468
12 AMG Lucas Bonelli +46.207

In 2023 veranderde er het een en ander in de Nations Cup, want nu nemen 12 landen het tegen elkaar op, in plaats van individuele coureurs. De spannende race van 30 ronden op het Autodrome Lago Maggiore was er een om nooit te vergeten. Publiekslieveling Spanje ging er na een zeer felle strijd vandoor met de winst van de GTWS Showdown. Coque López, Jose Serrano en Pol Urra vormden een dominant team dat de toeschouwers in bewondering achterliet.

Ook Japan liet van zich horen. Coureurs Rikuto Kobayashi, Takuma Sasaki en Seiya Suzuki lieten zien geweldig te kunnen rijden en samenwerken. Brazilië gold als topfavoriet voor de titel, maar moest genoegen nemen met de 3e plek. Het lukte Igor Fraga, Lucas Bonelli en Adriano Carrazza nauwelijks om het ritme te vinden tijdens de intense strijd. De Nations Cup heeft zich ontwikkeld tot een interessante landencompetitie en maakte de hooggespannen verwachtingen meer dan waar! Tijdens de wereldfinales in Barcelona wacht ons ongetwijfeld nog meer spanning en sensatie.

Wat iedereen zich afvraagt, is of Spanje weer kan toeslaan en tijdens de thuiswedstrijd het GTWS-kampioenschap van 2023 aan zijn palmares kan toevoegen. Zoals eerder is bewezen, gaat de winnaar van de Showdown er niet altijd vandoor met de hoofdprijs en dit jaar telt de uitslag van de Showdown niet mee voor het eindklassement. Het komt dus allemaal aan op deze ene race in Barcelona! De coureurs spelen niet meer om de persoonlijke eer, maar om iets dat misschien wel veel belangrijker en betekenisvoller is: hun eigen landen! Het zou zomaar kunnen dat een outsider iedereen verrast, zoals Chili of misschien wel Nederland. Als je strijdt voor iets dat groter is dan jezelf, dan is alles mogelijk!

Raceverslag: Een ijzersterke strategie gekoppeld aan ongekend racetalent pakt de winst
https://www.gran-turismo.com/world/gt7/news/00_8857323

World Series Showdown - Uitslag Nations Cup:

KLASSERING COUREUR TIJD
1 Spanje Jose Serrano / Coque López / Pol Urra 46'51.256
2 Japan Rikuto Kobayashi / Takuma Sasaki / Seiya Suzuki +15.968
3 Brazilië Adriano Carrazza / Lucas Bonelli / Igor Fraga +17.984
4 Italië Valerio Gallo / Giorgio Mangano / Marco Busnelli +21.919
5 Nederland Kaj de Bruin / Floris Simmerman / Rick Kevelham +24.719
6 België Quinten Jehoul / Giovanni Baccellieri / Keanu De Vroe +30.186
7 Frankrijk Kylian Drumont / Baptiste Beauvois / Thomas Labouteley +42.470
8 Canada Ethan Lim / Trent Jeffrey / Mark Pinnell +44.548
9 Chili Harald Walsen / Felipe Muñoz +44.609
10 Verenigde Staten Kevan Pounder / Donovan Parker / Randall Haywood +53.508
11 Nieuw-Zeeland Matthew McEwen / Simon Bishop / Thomas England +1'00.038
12 Maleisië Dhanesh Wigneswaran / Taj Aiman / Melvin Chung +1'08.870