World Series

Verhaal 2: Achter de schermen bij de Manufacturers Cup-winnaar van vorig jaar, Subaru

Aftellen tot de Gran Turismo World Series Showdown 2023

Vorig jaar werd de Manufacturers Cup in de allerlaatste race beslist. In de aanloop naar de wereldfinales gingen Subaru en Toyota als gedeelde lijstaanvoerders naar de finale, en zelfs daarna hadden ze evenveel punten. Maar omdat Subaru de belangrijke Grote Finale had gewonnen, won het team van Takuma Miyazono, Daniel Solis en Kylian Drumont het kampioenschap – Subaru's tweede titel in drie jaar tijd. De teamgenoten blikken terug op het succes en kijken vooruit naar dit seizoen.


Takuma Miyazono

“Wat ons team zo goed maakt, naast het feit dat we allemaal onze eigen sterke punten hebben, is ons rotsvaste vertrouwen in elkaar. Dat speelt een grote rol in ons succes. O, en ik ben een groot fan van Subaru! Dat is ook een grote factor in mijn prestaties in de Manufacturers Cup, want het geeft je extra motivatie om te racen voor een merk waar je wat mee hebt.”

“Hopelijk draaien we ook dit seizoen weer goed. Onze Subaru BRZ heeft wel wat beperkingen, dus afhankelijk van de situatie kan het zwaar worden. Maar ik hecht veel waarde aan de sterke punten van de auto, dus we gaan voor onze derde Manufacturers Cup-titel.”

Daniel Solis

“Ons succes is voornamelijk te danken aan onze samenwerking als team. We luisteren naar elkaar en begrijpen elkaar, en zoals Takuma al zei, we vertrouwen elkaar. Wat mij flink heeft geholpen is dat het team mijn input waardeert, ook al ben ik de derde coureur. Dat geeft me het vertrouwen om op mijn best te racen. Zo'n hechte band als de onze zie je elders niet zo snel.”

“Mijn teamgenoten van nu en vroeger zie ik als vrienden, die ik het allerbeste gun. Het zijn geweldige mensen ik heb het altijd naar m'n zin met ze wanneer we samen zijn. Hopelijk is dat gevoel wederzijds!”

“Omdat Subaru niet tot de grote automerken behoort, zijn we volgens sommigen underdogs. Maar ik zou het wel raar vinden als wij, samen met Toyota de houder van de meeste MC-titels, als outsider worden beschouwd. En het zou nog raarder zijn om een team met een duo als Miyazono-san en Kylian zo te zien. Niemand onderschat ons, en wij onderschatten geen enkel ander team.”

Kylian Drumont

“Vorig jaar debuteerde ik voor Subaru, en het was meteen een succes. Iedereen weet dat Daniel en Takuma al heel lang samenwerken en perfecte teamgenoten zijn. Ze zijn snel, gemotiveerd en bovenal hebben ze de wil om te winnen. Na al die prachtige momenten vorig jaar zijn ze vrienden van me geworden, en die momenten zal ik nooit vergeten.”

“Mijn verwachtingen van dit seizoen? In de Manufacturers Cup is strategie heel belangrijk. Strategie is overal in de racewereld belangrijk, maar vooral in een teamcompetitie. Want je krijgt te maken met allerlei vragen. Wie voelt zich het meest op zijn gemak op welke banden? Wie is de snelste in de regen? Dat soort dingen wordt allemaal voor de race in kaart gebracht. Als iedereen een goede stint neerzet, komt het resultaat vanzelf! Dit seizoen zullen we flink aan de bak moeten. In een oogwenk kan alles anders zijn, zoals vorig jaar, toen Toyota een geweldige inhaalrace maakte. Maar ik hoop dat we met de topteams meedoen. We zullen ons zo goed mogelijk aanpassen aan elke situatie.”

Verhaal 1: Coque López, Nations Cup-kampioen van 2022 Vorig jaar viel de beslissing in de Nations Cup in de laatste ronde van de laatste race. Toen het stof was opgetrokken, had Coque López uit Spanje zijn eerste Nations Cup-titel gewonnen, na vele jaren deelname aan de Gran Turismo World Series. Deze week vertelde hij over dat seizoen en lichtte hij een tipje van de sluier op voor komend jaar.