World Series

Verhaal 1: Coque López, Nations Cup-kampioen van 2022

Aftellen tot de Gran Turismo World Series Showdown 2023

Vorig jaar viel de beslissing in de Nations Cup in de laatste ronde van de laatste race. Toen het stof was opgetrokken, had Coque López uit Spanje zijn eerste Nations Cup-titel gewonnen, na vele jaren deelname aan de Gran Turismo World Series. Deze week vertelde hij over dat seizoen en lichtte hij een tipje van de sluier op voor komend jaar.


GT: Hoe kijk je terug op het vorige seizoen en de aanloop naar de wereldfinales?

CL: Het ging niet vanzelf. Het lukte me niet om me te kwalificeren voor de Manufacturers Cup omdat ik te traag was om mijn rivaal te kloppen, en het lukte me slechts ternauwernood om me te kwalificeren voor de Nations Cup. Na een slecht seizoen won ik de laatste online race waarmee ik me kwalificeerde voor de wereldfinales. Daarna ben ik gaan trainen om m'n pace weer terug te krijgen.

GT: Wanneer kreeg je het gevoel dat je de Nations Cup kon winnen, vorig jaar?

CL: Tijdens het trainen met Valerio Gallo, die een goede vriend is met wie ik veel oefen, besefte ik dat ik heel snel was. Vanaf dat moment begon ik te geloven dat er een podiumplek in zat. Maar het kwartje viel pas echt toen ik de regionale finale won.

GT: Wie waren je grootste rivalen vorig jaar?

CL: Ik denk Takuma Miyazono uit Japan en Angel Inostroza uit Chili. We knokten tot en met de allerlaatste ronde van de Grote Finale, en we waren de winnaars van onze regionale finales, dus zij maakten het me heel moeilijk en waren het snelst tijdens de wereldfinales.

GT: Wat vind je van het nieuwe format van de Nations Cup?

CL: Ik vind dat dit het beste format is voor een competitie met de naam Nations Cup. Ik vond altijd al dat het hetzelfde format moest zijn als de Manufacturers Cup, alleen dan met landen. Het wordt leuk om samen te racen met landgenoten, en het niveau zal een stuk hoger zijn. Bovendien wordt het een mooie show voor de toeschouwers.

GT: Wat moet Spanje doen om de Nations Cup weer te winnen?

CL: Gelukkig is het Spaanse team heel goed. Mijn rol zal draaien om het kiezen van de juiste strategieën, zodat mijn landgenoten zich kunnen concentreren op het racen.