World Series Showdown 2023 Amsterdam
TICKETS NU VERKRIJGBAAR

In augustus komt de Gran Turismo World Series voor het eerst naar Amsterdam in het kader van de World Series Showdown 2023. De beste coureurs ter wereld hebben zich online gekwalificeerd via Gran Turismo™ 7 op de PlayStation®4-console of de PlayStation®5-console en mogen ter plekke meedoen aan het live-evenement.

De Manufacturers Cup-actie speelt zich af op vrijdag 11 augustus. Op zaterdag 12 augustus komen 12 teams, waaronder Nederland en België, uit in de Nations Cup.

Overzicht

Datums
Vrijdag 11 augustus / zaterdag 12 augustus
(Als je een platinum ticket hebt, kun je op donderdag 10 augustus de film Gran Turismo kijken)
Locatie
Amsterdam
Theater Amsterdam: https://www.theateramsterdam.nl
(Houders van een platinum ticket: De film Gran Turismo wordt vertoond in de Pathé-bioscoop Theater Tuschinski: https://www.pathe.nl/bioscoop/tuschinski)
Tickets Platinum weekend tickets: verkrijgbaar vanaf 12 juni
Gold tickets en general admission-tickets (dagkaarten): verkrijgbaar vanaf 19 juni

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

- De dichtstbijzijnde halte bij het Theater Amsterdam is bushalte Koivistokade, en de dichtstbijzijnde halte bij Pathé Tuschinski is bus-/tramhalte Rembrandtplein of bus-/tramhalte Rokin.
- Op www.gvb.nl, www.9292.nl en www.ns.nl staan de aankomst- en vertrektijden.

Bereikbaarheid met de auto

- Toon Theater Amsterdam op Google Maps
- Toon Pathé Tuschinski op Google Maps

Tijdens de World Series Showdown 2023 staan er een aantal activiteiten op de agenda:

Donderdag 10 augustus – Vertoning van de film Gran Turismo in de Pathé-bioscoop Theater Tuschinski, gevolgd door een vraaggesprek met Kazunori Yamauchi

Gran Turismo, een film met in de hoofdrollen acteertalent Archie Madekwe, David Harbour en Orlando Bloom, gaat over het leven van de jonge Britse Gran Turismo-speler Jann Mardenborough. Jann won de Europese titel van de GT Academy en kwam vervolgens professioneel uit voor Nissan in verschillende racekampioenschappen, zoals de beroemde 24 uur van Le Mans.

Na deze vertoning vertelt Kazunori Yamauchi, de maker van de Gran Turismo-serie, het verhaal achter de GT Academy en de Gran Turismo World Series.

Vrijdag 11 augustus – Manufacturers Cup in Theater Amsterdam (Danzigerkade 5, Amsterdam)

Dit is een teamcompetitie waarin de beste 12 fabrikanten, waaronder de officiële partners Toyota, Genesis en Mazda, worden vertegenwoordigd door drie coureurs per fabrikant. De kwalificatiesessie wordt gevolgd door een Grote Finale waarin elke coureur minstens één stint aan bod komt.

Zaterdag 12 augustus – Nations Cup in Theater Amsterdam (Danzigerkade 5, Amsterdam)

In 2023 is de Nations Cup ook een teamaangelegenheid. De 12 hoogst geklasseerde coureurs uit de online serie van de Nations Cup 2023 leiden teams van drie coureurs uit hun respectieve land of gebied. Weer bepaalt een kwalificatiesessie de startopstelling van de Grote Finale, en alle drie de coureurs van elk team nemen plaats achter het stuur. Zowel Nederland als België doet mee en neemt het op tegen teams uit Spanje, Frankrijk, Italië, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Chili, Japan, Maleisië en Nieuw-Zeeland.

Meer informatie over de Gran Turismo World Series vind je op de volgende pagina:
https://www.gran-turismo.com/world/gt7/championships/gtws2023/

Via de links hieronder kun je tickets kopen om de actie met eigen ogen te zien!

Informatie voor bezitters van een platinum weekend ticket/gold ticket

Het design van het unieke T-shirt voor het Gran Turismo-evenement is afgerond.
Het design van het unieke T-shirt voor het Gran Turismo-evenement, dat inbegrepen is bij het platinum weekend ticket en het gold ticket, is afgerond. Dit exclusieve T-shirt heeft een uniek World Series Showdown 2023-design, ter ere van het evenement dat voor de allereerste keer in Nederland wordt georganiseerd.
Vier de Showdown in stijl met het officiële T-shirt van het evenement!
TICKET VOOR 3 DAGEN Verkoop begint op 12 juni

PLATINUM WEEKEND TICKET - €90

Exclusief T-shirt van het Gran Turismo-evenement (geef de gewenste maat op voor het betalen);
- Toegang tot de vertoning van de film Gran Turismo en de vragensessie met Kazunori Yamauchi in de Pathé-bioscoop Theater Tuschinski op donderdag 10 augustus
- Toegang tot de Manufacturers Cup op vrijdag 11 augustus en de Nations Cup op zaterdag 12 augustus. (Inclusief vooraf toegewezen premium stoelen in Theater Amsterdam);
- Vervroegde toegang tot het kijken naar de GT Sophy-demonstratierace op vrijdag 11 augustus EN de Media Pro-Am-race op zaterdag 12 augustus.
TICKET VOOR 1 DAG Verkoop begint op 19 juni

GOLD TICKET - €40

Dagkaarten met toegang tot een van de twee racedagen: Manufacturers Cup (vrijdag) of Nations Cup (zaterdag)

Exclusief T-shirt van het Gran Turismo-evenement (geef de gewenste maat op bij het betalen);
- Toegang tot de Manufacturers Cup op vrijdag 11 augustus of de Nations Cup op zaterdag 12 augustus. (Inclusief vooraf toegewezen premium stoelen in Theater Amsterdam);
Vervroegde toegang tot het kijken naar de GT Sophy-demonstratierace op vrijdag 11 augustus OF de Media Pro-Am-race op zaterdag 12 augustus.

GENERAL ADMISSION TICKET - €15

- Toegang tot de Manufacturers Cup op vrijdag 11 augustus of de Nations Cup op zaterdag 12 augustus. (Reserveer een stoel en kijk hoe de actie zich ontvouwt in Theater Amsterdam);
- Voor bezoekers met general admission (dagkaart) gaan de deuren op 18:00 uur open.

*Via de bovenstaande link kun je kiezen uit GOLD TICKETS en GENERAL ADMISSION TICKETS.