De Gran Turismo World Series

In 2018 zag een nieuwe tak van autosport het levenslicht, waarin spelers van over de hele wereld racen met de vaardigheden die ze hebben ontwikkeld in Gran Turismo: een officieel, wereldwijd Gran Turismo-kampioenschap. In 2022 ging de serie de vijfde jaargang in met de Gran Turismo World Series (GTWS), een nieuw kampioenschap dat in het teken staat van de release van Gran Turismo 7.

De Gran Turismo World Series is een kampioenschap waaraan iedereen kan meedoen via het speltype Sport van Gran Turismo 7. De deelnemers nemen het tegen elkaar op in races met officiële regels. De snelste en sportiefste deelnemers worden daarna uitgenodigd om mee te doen aan de live-events van de World Series om onderling te bepalen wie er doorgaat naar de World Finals. Daar worden tot slot de winnaars bekend.

De Gran Turismo World Series telt twee kampioenschappen. In de Nations Cup vertegenwoordig je je land of gebied en in de Manufacturers Cup race je voor je favoriete autofabrikant.

Belangrijke punten 2024-serie

Online kwalificatie
De Gran Turismo World Series keert terug voor het zevende jaar, met zes online kwalificatieronden.
Vier live-events op verschillende locaties
Dit jaar bestaat de serie uit drie ronden en de World Finals. De Nations Cup is een toernooi voor individuele deelnemers terwijl de Manufacturers Cup draait om races tussen teams van drie coureurs. De terugkeer naar het puntensysteem van de World Series betekent dat constante prestaties en veelzijdige rijkunst belangrijker zijn dan ooit.
Officiële uitzendingen van de titelbeslissende races
Zowel de ronden van de World Series, waarin de beste coureurs ter wereld tegen elkaar racen op diverse locaties, als de World Finals die de winnaars van het seizoen bepalen, worden live gestreamd over de hele wereld. Voor fans die het spektakel live en met eigen ogen willen aanschouwen, zijn er kaarten beschikbaar. We nodigen iedereen uit om te kijken naar deze niet te missen strijd tussen de beste coureurs ter wereld.
Overzicht Gran Turismo World Series 2024