Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo Datalogger Visualization Demonstration Movie
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Algemene informatie

Race op een echt circuit en zie je prestaties in-game terug via datavisualisatietechnologie met CAN-Gateway ECU

Op 4 september kondigde Gran Turismo samen met Toyota Motor Corporation en Denso een CG-visualisatietechnologie aan die gebruikmaakt van gegevens die tijdens een echte autorit worden verzameld. Dit project ging in het najaar van 2007 van start en na vijf ontwikkeljaren is het resultaat voor het eerst toegepast op een commercieel verkrijgbare auto.

De technologie maakt gebruik van de CAN-Gateway ECU*, een systeem dat is ontwikkeld door Toyota en Denso. Hiermee worden live-rijgegevens verzonden.

Allerlei soorten gegevens (zoals positie van de auto, snelheid, toerental, gas geven, stuurhoek en remmen) worden tijdens het rijden opgenomen door de CAN-Gateway ECU. Vervolgens worden deze gegevens opgeslagen op een USB-stick. Als je deze aansluit op een PlayStation®3-systeem, kun je de echte race-omstandigheden nabootsen in Gran Turismo. Zo kun je dus je eigen, echte record proberen te kloppen in de game.

Normaal zijn er meerdere filmcamera's nodig om je prestaties op een echt circuit op te nemen, maar dankzij deze technologie is dit voor iedereen toegankelijk. Kortom, dit is een ideaal hulpmiddel voor het bijschaven van je rijvaardigheid.

Tijdens de presentatie op de Fuji Speedway in het Japanse Shizuoka, mocht de pers rondjes rijden in een echte Toyota 86. De opgenomen rijgegevens werden vervolgens verwerkt in een demonstratie van Gran Turismo. De CAN-Gateway ECU-technologie zal vanaf het voorjaar van 2013 worden uitgedeeld aan mensen uit de racerij en zal later dat jaar in de winkels liggen.

* Afkorting van Controller Area Network-Gateway Electronic Control Unit.