Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2012 Race Camp - Dag 5

TWEEDE ELIMINATIE ZORGT VOOR UITDUNNING IN KAMP – NOG MAAR DRIE PER GROEP

Woensdag 22 augustus 2012: de emotie regeerde vandaag in het racekamp toen nog eens zes gamers de wedstrijd moesten verlaten. De eliminatie vond ‘s ochtends plaats, toen de mentoren van de zes landengroepen aankondigden dat het zwakste duo uit hun groepen het met elkaar zouden uitvechten in een eliminatierace.

De twee sterkste deelnemers waren veilig en verkeerden in de luxe positie dat ze van een afstandje konden kijken hoe het drama zich ontvouwde terwijl hun teamgenoten vochten om in de wedstrijd te blijven. De achtervolgingsrace is een terugkerend fenomeen in GT Academy-racekampen. De twee deelnemers starten op tegengestelde posities op het Stowe-circuit. Het doel is om je tegenstander in te halen of minimaal jouw startpositie te passeren voordat hij dat doet na drie ronden.

De groepen boden een mix van superspannende races en een aantal onvermijdelijke fouten die werden gemaakt onder de immense druk. In alle gevallen kwam er een winnaar uit de bus die in de wedstrijd blijft, terwijl zijn tegenstander is uitgeschakeld.

De resultaten:

FRANKRIJKITALIËVERENIGD KONINKRIJK en IERLAND
Sebastien BERTRANDAndrea COSARODaniel GLOVER
Anthony DUVALAndrea FASULODavid WILLIAMS
Pierre LENOIRDarian ROJNICIstvan DEMES
Steven GASSIOTFrancesco Paolo BASSOJack O’NEILL
Quentin VANDURAMatteo MASIERAThomas GIBSON
Kevin BARTSCHMoreno COVERIDes FOLEY (IRE)
IBERISCH SCHIEREILANDBENELUXZWITSERLAND, OOSTENRIJK, POLEN
Diogo SOUSA (POR)Wolfgang REIP (BEL)Rolf UELTSCHI (SUI)
Hugo GONÇALVES (POR)Sacha GORLÉ (BEL)Guillaume BLANC (SUI)
Raul PEREIRA (POR)Maxim ANDRE (BEL)Christoph STINGEDER (AUT)
Daniel HERRERA (ESP)Frank VAN GASTEREN (NED)Matthias REISNER (AUT)
Jesus SICILIA (ESP)Enrico MELE (NED)Tomasz BOGUSLAWSKI (POL)
Luis MUÑOZ (ESP)Hani AL SABTI (NED)Krystian KORZENIOWSKI (POL)
Na de eliminatie werd geprobeerd om de boel wat op te vrolijken met een leuke opdracht op het internationale circuit van Silverstone: de ‘verkeersuitdaging’. Elke deelnemer reed in een GT-R en moest zijn rijvaardigheden tonen door een aantal instructeurs te passeren die ook in GT-R’s reden. Eenmaal gepasseerd gingen de instructeurs heel dichter achter de deelnemer rijden om hem te laten voelen wat een echte racesituatie is en hoe belangrijk het is om op de andere wagens te letten terwijl je tegelijkertijd ook de eigen stuurkunsten in de gaten houdt– zonder twijfel een uiterst belangrijke vaardigheid en totaal anders dan wat de deelnemers deze week hebben ervaren.

Het andere onderdeel van de dag werd gevormd door de tweede van de twee benchmarktests – zowel op het gebied van conditie en in de 370Z’s op Stowe. De tests zijn identiek aan degene die werden voltooid aan de start van het racekamp en vormen geweldig vergelijkingsmateriaal om te zien hoe de vorderingen verlopen op en buiten het circuit. Materiaal dat de instructeurs en mentoren moesten beoordelen.

Donderdag belooft een intensieve ochtend te worden op en buiten het circuit tussen de mentoren en hun drie resterende deelnemers. Aan het einde van de dag moet er een moeilijk besluit worden genomen – het is de bedoeling dat de mentoren dan hun landskampioen kiezen, die doorgaat en strijdt om de titel van Europees kampioen GT Academy 2012. De inzet is hoog: het uitgebreide GT Academy-ontwikkelingsprogramma voor coureurs en vervolgens een race in de prestigieuze 24-uursrace van Dubai in januari in een Nissan 370z GT4.


 

Reacties op dag 5

Thomas Gibson (Verenigd Koninkrijk en Ierland) UITGESCHAKELD
“Vanochtend hadden we de eliminatierace waarbij de twee laatst geplaatste coureurs ‘lijnrecht’ tegenover elkaar stonden om te bepalen we zou blijven en wie moest vertrekken. Het ging tussen mij en Des; beste van drie ronden! Het was één-nul voor mij toen Des de volgende twee pakte en er 2-1 van maakte. Echt frustrerend, want in de tweede lag ik voor, maar maakte ik een klein foutje dat me de zo belangrijke tienden van seconden kostte – ja, het ging echt om tienden. In de laatste ronde had ik een slechte eerste bocht en daarna liep het eigenlijk niet meer. Het is een ongelofelijke ervaring geweest om hier te zijn door alleen maar een game te spelen. Om dit mee te maken en in al die wagens te rijden, het is echt ongelofelijk. Ik zou willen dat ik het opnieuw kon doen.”

“Ik zou graag doorgaan met racen, maar ik weet dat het een hele dure sport is. GT Academy was een goede ingang zonder geld, maar voor mij houdt het hier helaas op!”

Des Foley (Verenigd Koninkrijk en Ierland) NOG IN DE WEDSTRIJD
“Het was echt superspannend tijdens de eliminatie. De jongens kondigden aan dat we tegen elkaar moesten. Ze zeiden tegen David en Jack dat ze veilig waren, maar dat Thomas en ik om de laatste plek moesten vechten. De beste van drie ronden, rechtstreeks de wagens in, geen warming-up, gewoon drie ronden waarbij de winnaar zou doorgaan en de verliezer naar huis. We reden direct naar een bepaalde plek op het circuit en toen was het gaan! In de eerste ronde verknalde ik de start en reed ik de helft van het circuit in een verkeerde versnelling, het was een absolute ramp. Ik wist dat als ik de tweede ook zou verknallen, ik naar huis moest! Ik reed gelukkig heel soepel en goed, wist goed druk te leggen op Thomas en dwong hem om een fout te maken. Gelukkig werd de druk hem teveel en niet mij! Het was een geweldig gevoel om de finishlijn te passeren en nu wordt het een gevecht tussen David, Jack en mij. Ik kijk ernaar uit om mezelf te bewijzen in de komende dagen.”

Guillaume Blanc (Zwitserland) uit de groep met Zwitserland, Oostenrijk en Polen UITGESCHAKELD
“Ik verloor het gevecht. Het was mijn probleem, mijn fout. Ik vond het moeilijk om me aan te passen aan de wagen, er was gewoon geen tijd om er helemaal aan te wennen. De eerste ronde was slecht, de tweede beter en in ronde drie was mijn snelheid supergoed. Als het om tien ronden was gegaan, was ik de snelste geweest. Ik heb er wat langer voor nodig om erachter te komen wat een wagen en de banden doen.

“GT Academy was heel, heel, heel erg leuk. Het was een waanzinnige ervaring. Praten met Formula One-coureurs als Sébastien Buemi en Johnny Herbert was erg positief. Het zal moeilijk worden om mijn droom na te blijven jagen, maar ook al ga ik alleen maar met mijn eigen wagen naar circuitdagen, ik heb deze week geleerd dat ik altijd sneller moet zijn!”

Rolf Ueltschi (Oostenrijk) uit de groep met Zwitserland, Oostenrijk en Polen NOG IN DE WEDSTRIJD
“We hadden geen idee wat er aan de hand was, tot we een aantal ander landen hoorden praten over de eliminatieraces. Ik had verwacht dat de eliminatie pas later zou plaatsvinden, op dezelfde manier als in de eerste ronde, maar niet één-tegen-één. Ik wist wat ik moest doen om in de wedstrijd te blijven. Ik ging in de wagen zitten en keek naar de coureur naast me en dacht: “ik kan hem verslaan”. Hoe dan ook, ik zou meer ervaring opdoen in de 370Z. Ik zei tegen Sébastien (Buemi) dat ik wist dat ik ging winnen en dat deed ik ook. Het scheelde weinig, maar ik heb het gehaald!

“De rest van de dag verliep goed, hoewel de tweede benchmark niet zo goed was als onze eerste. Sébastien was niet erg tevreden over ons. Het inhalen ging heel goed en het was een geweldige ervaring om voor het eerst op het circuit te zijn onder natte omstandigheden. De instructeurs gingen er echt voor.”

Moreno Coveri (Italië) UITGESCHAKELD
“Het was een prachtige ervaring. Ik heb me echt heel goed vermaakt. Alles is fantastisch verlopen en dit was mijn droom. Ik was uiteraard wel helemaal van slag toen ik een fout maakte tijdens de eliminatierace. Ik heb Kazunori Yamauchi ontmoet, de bedenker van Gran Turismo, dat was echt ongelofelijk. Die ontmoeting vond alleen wel plaats vlak nadat ik was uitgeschakeld, het was dan ook moeilijk voor me om te proberen uit te drukken hoe dankbaar ik voor alles ben terwijl ik me zo rot voelde. Maar het was een eer om zo’n legende te ontmoeten.”

Andrea Fasulo (Italië) NOG IN DE WEDSTRIJD
“Het was fantastisch om te winnen. Ik heb een paar stomme fouten gemaakt op het Stowe-circuit, maar ik had veel geluk! Ik neem alles mee naar de volgende ronde, ik ben sterker gemotiveerd dan ooit en kan me nu concentreren op de winst. Ik heb heel hard gevochten voor dit punt, de komende dagen ga ik genieten. Ik ga van mijn fouten leren en mezelf verbeteren.”

Jesus Sicilia (Spanje) uit de groep van het Iberisch schiereiland UITGESCHAKELD
“Het is moeilijk. Ik heb zo hard mijn best gedaan in de afgelopen dagen en ik was ervan overtuigd dat ik ver zou komen na de winst in de nationale finale. Het doet pijn en ik ben erg van streek. Ik word helaas geen racecoureur.”

David Herrera (Spanje) uit de groep van het Iberisch schiereiland NOG IN DE WEDSTRIJD
“Ik begon de week onderaan in de groep. De groep met Spanje en Portugal is een snelle groep. Maar bij elke kans die ik kreeg heb ik enorm mijn best gedaan om beter te worden, dat heb ik laten zien in de één-tegen-één-race. Bij elke uitdaging probeer ik beter te worden. De eliminatierace was lastig, maar ik had het momentum en won, waarmee ik heb bewezen dat ik op hetzelfde niveau sta als Diogo en Hugo!”

Kevin Bartsch (Frankrijk) UITGESCHAKELD
“Ik maakte een klein foutje tijdens mijn eerste ronde vanochtend in de eliminatierace en toen lag ik eruit. Ik baal er echt enorm van, ik was ervan overtuigd dat ik een van de beste Franse deelnemers had kunnen zijn en zelfs degene die het tegen de andere Europeanen zou kunnen opnemen. Maar dat gaat dus duidelijk niet gebeuren. Uiteraard ben ik teleurgesteld, maar ik blijf positief over de toekomst. Mijn broer Bastien was hier vorig jaar en deed het goed, maar uiteraard zijn we nu allebei teleurgesteld dat we GT Academy niet volledig hebben kunnen voltooien.”

Pierre Lenoir (Frankrijk) NOG IN DE WEDSTRIJD
“Ik ben moe. De dagen zijn slopend. Vanochtend was geweldig. We hadden de eliminaties, die we totaal niet hadden zien aankomen. Ik moet toegeven dat het best lastig was, maar vanmiddag was het heel leuk met de GT-R’s. Geen idee wat ons nog te wachten staat, het is allemaal één grote verrassing. Ik weet wel dat de uitdagingen steeds moeilijker worden, maar daarmee ook interessanter. Ik hoop dat ik hier nog heel lang mag blijven.”

Sasha Gorle (België) uit de Benelux-groep UITGESCHAKELD
“Ik was teleurgesteld omdat ik dacht dat ik beter was dan mijn tegenstander. Mijn instructeur remde een paar keer, ik weet niet waarom. Ik dacht dat ik bij de beste twee van de Benelux zat, de één-tegen-één-race was dan ook een verrassing. GT Academy is een prachtige ervaring geweest. Iemand de kans geven op een carrière in de motorsport vanuit de wereld van PlayStation-gaming is ongelofelijk. Jammer dat ik diegene niet ben!”

Enrico Mele (Nederland) uit de Benelux-groep NOG IN DE WEDSTRIJD
“Ik hoorde bij de laatste twee van de Benelux en moest vanochtend dan ook de strijd aangaan. Het was moeilijk tegen Sasha omdat we allebei heel erg gemotiveerd waren, maar gelukkig won ik. Het lag dicht bij elkaar en toen ik vanochtend wakker werd had ik niet verwacht dat ik mijn plek in de volgende ronde van de wedstrijd zou moeten verdienen in de eerste race van de dag. Ik heb nu een goede uitgangspositie voor de rest van de week, aangezien ik al heb moeten vechten om in de wedstrijd te blijven. Ik ben bereid om alles te geven om te winnen.”

Tim Coronel (Nederland) mentor van de Benelux-groep
“Er zitten een aantal geweldige coureurs in de Benelux-groep. Aan het begin van de wedstrijd zei ik al dat we natuurtalenten hebben die zich kunnen ontwikkelen tot echte racecoureurs. Gelukkig kunnen we ze die kans nu bieden. GT Academy is een uitstekend programma voor jonge coureurs. Mijn teamgenoot in het Nederlandse GT-kampioenschap is Thomas Arends, die vorig jaar heeft meegedaan aan het racekamp. Hij is er als coureur, supersnel. Hij zou nog wat kunnen werken aan zijn conditie, maar zo zie je maar wat je kunt bereiken via deze wedstrijd.”