Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2012 Race Camp - Dag 4

Dinsdag 21 augustus 2012: De overgebleven deelnemers aan GT Academy Europa 2012 stond weer een fikse fitnesstraining te wachten vanochtend. De Fransen en de Britten/Ieren moesten voor het ontbijt al opdraven, terwijl de andere groepen enigszins konden uitslapen, maar vervolgens met een volle maag aan de bak moesten. Lastig te zeggen wie in het voordeel was. Morgen wordt weer gemeten hoe fit de deelnemers zijn, vooral in vergelijking met hun eerdere resultaten.

De rest van de dag werden de groepen gescheiden. Drie van de regionale groepen reisden af naar Santa Pod Raceway, even verderop. Dit is het hart van de Britse dragraces. De rest bleef achter op Silverstone en mocht zich vermaken met de achterwielaangedreven 370Z. Op een achtvormig parcours werd er flink gesmeten met de auto, met als uitgangspunt het verbeteren van de controle over de auto.


 
Daarna volgde een 'set-upuitdaging'. In de rol van hoofdtechnici voor hun mentoren moesten de deelnemers laten zien hoe belangrijk communicatievaardigheden tussen team en coureur zijn. In duo's moesten de deelnemers snel de feedback van hun coureurs beoordelen en vervolgens de juiste veranderingen aan de auto toebrengen om de wagen te verbeteren.

Tot slot keerde iedereen terug naar de schoolbanken, waar de sportpsycholoog van GT Academy, Gavin Gough, een praatje hield over hoe je neurolinguïstische programmeertechnieken en visualisatietechnieken kunt gebruiken om je raceprestaties te verbeteren.

Bij Santa Pod was het een heel ander verhaal. Tijdens de dragraces op het gladde wegdek met de Nissan 370Z's werd het uiterste gevraagd van het reactievermogen en de algehele gesteldheid van de deelnemers.

Vanavond vroeg naar bed, want morgen is een belangrijke dag. Van elke groep zal er nog één deelnemer huiswaarts keren. De drie overgebleven deelnemers per groep vechten daarna onderling uit wie tot regionale kampioen wordt gekroond en kans maakt op de finale op vrijdag en zaterdag.

Woensdag wacht de deelnemers naast de competitie een leuke verrassing. De legendarische maker van de Gran Turismo®-simulatiegames, Kazunori Yamauchi, is de hele dag te vinden in het Race Camp. Zelf is Yamauchi een fervent coureur, dus hij wilde graag met eigen ogen zien hoe zijn ultrasnelle gamers hun virtuele vaardigheden vertalen naar het racen met echte Nissans op het circuit van Silverstone.
 

Race Camp: de cijfers

830.000 – het aantal gamers uit alle hoeken van Europa dat de speciale kwalificatiedemo van GT Academy heeft gedownload om deel te nemen aan de competitie
8000 – het aantal maaltijden dat op Silverstone wordt genuttigd door de bewoners van de vier regionale Race Camps (Duitsland, Rusland, Verenigde Staten en Europa)
148 – het aantal mensen dat aanwezig is in Race Camp Europa. Inclusief een 57-koppige filmcrew, 36 deelnemers, 15 instructeurs en 12 eventmedewerkers
34 – het aantal auto's dat wordt ingezet op Silverstone voor Race Camp
18 – het aantal AVID-editsuites op Silverstone voor het maken van de tv-programma's in de verschillende talen
15 – het aantal instructeurs dat de deelnemers onder hun hoede heeft genomen
11 – het aantal landen dat vertegenwoordigd is in het Race Camp
6 – het aantal regiogroepen dat aanwezig is in het Race Camp
5,9 – de lengte in kilometers van het Grand Prix Circuit van Silverstone, waar de regionale kampioen dit weekend de strijd beslissen
1,73 – de lengte in kilometers van het Stowe-circuit van Silverstone, waar de actie van deze week zich voornamelijk afspeelt
1 – er kan maar één winnaar zijn aanstaande zaterdag!
 

Commentaar op dag 4

Frank van Gasteren (NED): “Dragracen is leuk. Ik had het nooit eerder gedaan. Een rechte lijn, zoveel vermogen. We laten flink wat rubber achter, maar toch was het vrij glad door al die steentjes. Dus de wielen spinnen al snel.

“Ik had nog nooit geoefend op het rijden in een rechte lijn. Misschien had ik in Gran Turismo toch die licentietests moeten doen! Ik denk dat mijn reactievermogen nog wel beter wordt, ik zou het graag nog een keer doen.

“Vanochtend hadden we twee sessies in de 370Z waarbij het de bedoeling was dat we de auto onder controle kregen tijdens driftpartijen. En ook dat zou ik het graag nog een keer willen doen. Nog meer lol!”

Sébastien Bertrand (FRA): “Ik voel me vereerd om hier te zijn. Het is een geweldige kans om met al die auto's te racen. Ik vind de single-seaters het leukst tot nu toe. Pure lol. Ik ben gewoon blij om hier te zijn en ik ga er volledig voor deze week. Het driften met de 370Z vandaag was super. Het is interessant om het verschuivende gewicht te anticiperen, daar heb ik veel van geleerd. De theorie is leuk en aardig, maar de praktijk pakt altijd anders uit.”

Dani Clos (SPA) ,mentor van het Iberische team (die in een concurrentieslag verwikkeld lijkt te zijn met zijn collega's van het Belgische en Nederlandse team!): “We hebben een goede dag achter de rug. Ik beschik over geweldige coureurs. Ze waren de snelste dragracers, de beste drifters en beter dan de Nederlanders en de Belgen tijdens de rally. We kijken uit naar morgen, dan hebben we weer een kans om Tim [Coronel] en Bas [Leinders] te verslaan.”

Jordan Tresson (FRA), GT Academy-kampioen 2010: “Ik heb veel lol met de Franse gasten. Ze zijn snel en ze gaan er helemaal voor. Ze werken hard en 's avonds spelen ze GT5. Jammer dat de competitie niet alleen is gebaseerd op GT5-uitdagingen, want dan zouden we zeker winnen! Iedereen heeft genoten van het driften en de dragraces, dus hopelijk hebben ze er genoeg van opgepikt om met de eindoverwinning aan de haal te gaan.”