Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2012 Race Camp - Dag 3

Eerste eliminaties tijdens Europees racekamp GT Academy 2012: van 36 naar 24

Maandag 19 augustus 2012: De extase van een volle dag intensief racen op het beroemde circuit van Silverstone werd wreed vervangen door de harde realiteit van de eliminatie van 12 van de 36 deelnemers aan de ‘van-gamer-tot-racer-wedstrijd’ van Nissan en PlayStation®. Elke landengroep van zes deelnemers is inmiddels teruggebracht tot vier na drie zware dagen in het racekamp.

Een theoretische masterclass over het racen op een circuit werd gevolgd door het sturen van de machtige Nissan GT-R over het nationale circuit van Silverstone, met expert-instructies van de GT Academy-professionals.

Daarna volgde een complete wijziging van ondergrond. In plaats van op de zachte baan van het legendarische circuit te racen, moesten de deelnemers nu racen in een 328 pk Nissan 370Z, speciaal aangepast voor het rallycircuit van Silverstone. De rally-uitdaging is opgenomen in het programma om het aanpassingsvermogen van de PlayStation®-gamers te testen, evenals de beheersing over de wagen en het vermogen om instructies te krijgen en ernaar te handelen.

 
Tenslotte draaide het om een zeldzaam spannende maar ook lastige test voor een heleboel deelnemers. Er werd een totaal andere rijstijl vereist nadat de potentiële coureurs waren vastgesnoerd in Silverstone’s vloot van eenzitters op het Stowe-circuit. De eenzitter-uitdaging leverde interessante uitkomsten op en het verschil tussen de snelste en de langzaamste tijden op de korte baan zorgde voor stof tot nadenken voor de landenmentoren/juryleden.

De resultaten:

FRANKRIJKITALIËVERENIGD KONINKRIJK en IERLAND
Sebastien BERTRANDAndrea COSARODaniel GLOVER
Anthony DUVALAndrea FASULODavid WILLIAMS
Pierre LENOIRDarian ROJNICIstvan DEMES
Steven GASSIOTFrancesco Paolo BASSOJack O’NEILL
Quentin VANDURAMatteo MASIERAThomas GIBSON
Kevin BARTSCHMoreno COVERIDes FOLEY (IRE)
IBERISCH SCHIEREILANDBENELUXZWITSERLAND, OOSTENRIJK, POLEN
Diogo SOUSA (POR)Wolfgang REIP (BEL)Rolf UELTSCHI (SUI)
Hugo GONÇALVES (POR)Sacha GORLÉ (BEL)Guillaume BLANC (SUI)
Raul PEREIRA (POR)Maxim ANDRE (BEL)Christoph STINGEDER (AUT)
Daniel HERRERA (ESP)Frank VAN GASTEREN (NED)Matthias REISNER (AUT)
Jesus SICILIA (ESP)Enrico MELE (NED)Tomasz BOGUSLAWSKI (POL)
Luis MUÑOZ (ESP)Hani AL SABTI (NED)Krystian KORZENIOWSKI (POL)
 

Commentaar na dag 3 van Race Camp

Sébastien Buemi (Zwitserland) (mentor Zwitserland, Oostenrijk en Polen): “Een hele lastig beslissing als je alles in ogenschouw neemt: conditie, rijvaardigheden en zelfs communicatieve vaardigheden. We hebben besloten om niet door te gaan met Matthias en Tomasz omdat ze niet genoeg lieten zien. Matthias straalde niet uit dat hij alles wilde geven. Het is een aardige gast, maar hij heeft geen winnaarsmentaliteit.

“Tomasz, aan de andere kant, heeft wel de juiste mentaliteit. Hij was een tikje ouder dan de andere jongens, maar daar liet hij zich niet door weerhouden. Hij leek precies op zijn plek in de racewagens, maar kon zich niet aanpassen aan de lichtere karts en de eenzitters. Hij kon zichzelf niet naar een hoger niveau tillen en was erg voorzichtig. Ik geloof niet dat hij het in zich heeft om in Dubai te racen, we zijn op zoek naar iemand die in het totaalplaatje past.

“Ze gaan er niet blij mee zijn, maar dat hoort bij deze sport, helemaal als je je richt op het allerhoogste niveau. Het was de juiste beslissing, maar het is moeilijk omdat ik hun droom in duigen moest laten vallen en dat is een zware verantwoordelijkheid. Aan de andere kant is het ook mijn verantwoordelijkheid om de juiste winnaar uit te roepen. De twee eindigden als laatsten bij de laatste oefening en dat bevestigde mijn besluit.”

Vitantonio Liuzzi (Italië): “We hebben het niveau van GT Academy dit jaar zeker naar grotere hoogten getild – dit geldt niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de uitdagingen, de systemen en zelfs de levensstijl van de deelnemers. Vorig jaar waren er maar twee coureurs per land. Dit jaar hebben we er zes en ik ben erg onder de indruk van het niveau in mijn groep. Ze werken keihard en willen stuk voor stuk winnen. Van elkaar, maar ik denk dat ze ook als groep het meest prestatiegericht zijn. Het is moeilijk om vanavond een duo naar huis te moeten sturen.

“Vandaag was erg druk en ze werden in veel verschillende categorieën uitgedaagd: op asfalt, kiezels, via eenzitters en sportwagens. Alles verschilt als dag en nacht van elkaar, maar aan mij de taak om ze voor te bereiden, zodat ze zouden weten wat ze te wachten stond en om ze tips te geven. Erg belangrijk om ze te helpen omschakelen van virtueel naar realiteit.”

Des Foley (Ierland), blijft in de wedstrijd: “De dag eindigde erg goed, maar toch is het een dag die ik het liefst snel wil vergeten. Ik presteerde maar middelmatig bij een paar onderdelen, ik moet hier echt lering uit trekken en morgen sterker zijn. Het voelde aan als ‘n baaldag en ik was er niet helemaal bij met m’n hoofd. Ik was erg zenuwachtig en dacht dat ik uitgeschakeld zou worden, de kans om mezelf morgen te bewijzen is dan ook echt geweldig.

“Ik vind het spannend. We weten telkens pas op het allerlaatste moment wat we gaan doen, maar daardoor wordt het alleen nog maar leuker – met uitzondering van de activiteiten om zeven uur ‘s ochtends. Maar dat hoort er denk ik bij, kunnen we laten zien hoe graag we het willen. Ik kijk ernaar uit om achter het stuur te kruipen morgen om te laten zien dat ik het verdien om hier te zijn.”

Raul Pereira (Por), vanavond uitgeschakeld: “GT Academy is een mooie ervaring geweest. Ik heb een heleboel verschillende dingen geleerd van ervaren coureurs en F1-coureurs. Ik trek lering uit die lessen en ga het geleerde zeker in praktijk brengen tijdens mijn eigen projecten. Ik ben van plan om mijn GT Academy-ervaring te gebruiken om goed naar mezelf te kijken. Ik heb onlangs een auto gekocht en ik wil hem uitrusten om mee te racen en hopelijk kan ik daar geld voor inzamelen.

“Hoewel vandaag een verdrietige dag is omdat ik eruit lig, was het wel mijn favoriete dag – rally, GT-R, eenzitters – echt fantastisch.”