Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Zware strijd op Le Mans voor GT Academy-kampioenen

In het weekend van 16-17 juni is er weer een mijlpaal bereikt in de geschiedenis van GT Academy. Twee voormalige kampioenen, de Spanjaard Lucas Ordoñez en de Fransman Jordan Tresson, reden allebei de beroemde 24-uursrace van Le Mans uit. De Nissan-coureurs eindigden respectievelijk als achtste en negende in de LMP2-klasse en als vijftiende en zestiende in het algemeen klassement, bestaande uit 56 deelnemers.

Na zijn tweede plaats in de LMP2-klasse vorig jaar aasde de eerste GT Academy-winnaar, Lucas Ordoñez, dit keer op het hoogste schavot, maar het mocht niet zo zijn. Samen met voormalige Le Mans-winnaar Martin Brundle en diens zoon Alex kwam hij uit met de Greaves Motorsport Zytek Nissan en vocht hij tot het einde, met als resultaat de achtste tijd in een pittige klasse vol ervaren, professionele coureurs. Vooral het gevecht aan het einde van de race met die andere voormalige GT Academy-winnaar, Jordan Tresson, kon hem bekoren.

“Het was vanaf het begin erg lastig vanwege problemen met de wagen”, legt Lucas uit. “Zodra die verholpen waren, vlogen we over de baan. We deden mee met de top, maar verloren plaatsen tijdens de nacht vanwege problemen met de gasklep. Daardoor vloog ik eraf, maar ik kon het grind verlaten en teruggaan naar de pits. Mijn laatste sessie ging geweldig en ik heb er geweldig van genoten. De race was echt zwaarder dan vorig jaar, het niveau was zo hoog. Helaas hebben we dit keer minder geluk gehad, volgende keer beter!”

“Jordan heeft het super gedaan. Ik hield zijn rondetijden ‘s nachts in de gaten en hij was gewoon goed. Het is leuk om een andere GT Academy-winnaar hier te zien en ik heb genoten van ons gevecht.”

Voor Jordan, de winnaar van de tweede GT Academy in 2010, was het zijn Le Mans-debuut en hij maakte indruk op het Signatech Nissan-team door zijn professionele houding, die hem samen met Franck Mailleux en Olivier Lombard een negende plaats opleverde.

“Ik ben eigenlijk wel teleurgesteld dat we niet hoger zijn geëindigd”, aldus Jordan. “Maar mijn eerste Le Mans was geweldig! Ik heb twee viervoudige sessies bijgedragen, dus ik moest mijn kop er goed bij houden. Het is echt schrikken als je je concentratie even kwijt bent. Ik ben tevreden over mijn tijden en volgens mij was het team dat ook. En ik heb alles heel gelaten! Alleen vanochtend vroeg had ik een probleem. Ik ging de zonsopgang met een schoon vizier tegemoet en daardoor moest ik mijn ogen half dicht doen in de bochten. Na de race voelde ik me helemaal fit en er had best een sessie achteraan gekund. Het was een mooie week en met elke ronde die ik rij, leer ik nieuwe dingen.”

Nissan heeft hoge ogen gegooid tijdens het Le Mans-weekend, aangezien negen van de tien deelnemers aan de razend spannende LMP2-klasse waren uitgerust met Nissan-motoren. Helaas werd de publiekslieveling, de vernieuwende Nissan DeltaWing, van de baan geramd en moest hij strijd voortijdig staken. De innovatieve pijlvormige auto had een goede race achter de rug en leek op weg om, zoals verwacht, twee keer zo weinig brandstof te verbruiken als de LMP1-wagens.

Ook deze week gaat de zoektocht naar de GT Academy-kampioen van 2012 door. Al ruim 750.000 spelers verspreid over Europa hebben de speciale kwalificatiedemo uit de PlayStation®Store gedownload en geïnstalleerd op hun systemen. Ze hebben tot de nacht van zondag op maandag 25 juni (de competitie sluit in Europa om 00.59 uur op maandag 25 juni en in Groot-Brittannië om 23.59 uur op zondag 24 juni) om de demo te downloaden en mee te doen. De uitdagingen op PlayStation®3 worden afgesloten met een virtuele tijdrit op Motegi’s Twin-Ring-circuit.

De snelste gamers uit elk deelnemend land worden uitgenodigd voor de nationale finales. Daarna verplaatst de actie zich naar het Race Camp op Silverstone, met echte racewagens van Nissan. De uiteindelijke Europese winnaar ondergaat vervolgens een intensief en uitgebreid trainingsprogramma ter voorbereiding op deelname aan de 24 uur van Dubai in januari 2013. In deze competitie die je leven kan veranderen staat er veel op het spel voor de opvolger van Lucas, Jordan en de winnaar van 2011, Jann Mardenborough.