Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

Chevrolet Camaro uit 1973 wint GRAN TURISMO AWARDS SEMA

Tijdens de SEMA (Speciality Equipment Market Association) in Las Vegas op 5 november 2011 vond de uitreiking van de Gran Turismo Awards SEMA plaats. Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi koos een custom Chevrolet Camaro uit 1973 als beste van de show.

De SEMA-show is een festival voor custom-cars met deelnemers uit alle hoeken van Amerika. De negende jaarlijkse Gran Turismo Awards SEMA ging van start met een selectie van vijf toppers in vijf categorieën uit het deelnemersveld van honderden auto's. Dit jaar kozen de Amerikaanse topjournalisten de volgende vijf winnaars per categorie:

- Beste truck/SUV: CGS Performance Ford F150 (eigenaar: Casey Scranton)
- Beste Amerikaanse auto: Widebody Ford Mustang 1966 (eigenaar: Filip Trojanek)
- Beste Aziatische import: Custom Nissan 370Z (eigenaar: Mike Mixon)
- Beste Europese import: Custom Porsche 911 C4 (eigenaar: Mark Arcenal)
- Beste hotrod: Custom Chevrolet Camaro (eigenares: Mary Pozzi)

De prijsuitreiking werd in de avond van 5 november gehouden in de Marquee, de nachtclub van het Cosmopolitan Hotel, waarbij één van de vijf genomineerden werd uitgeroepen tot beste auto van de show. Kazunori Yamauchi had elk model grondig geïnspecteerd op de vloer van de SEMA, en koos uiteindelijk een prachtige oranje metallic exemplaar met een eigen gezicht: de Custom Chevrolet Camaro uit 1973.

Hoewel deze Camaro eruitziet als een doorsnee tweedegeneratie Camaro uit de goede oude tijd, is het een echte racewagen die tot op de dag van vandaag in actie komt. Eigenares Mary Pozzi is zelf coureur en gebruikt haar wagen sinds 2005 voor autocrossevenementen. De voorkant en het kofferdeksel zijn van koolstofvezel, en ook vele andere onderdelen zijn flink afgeslankt. Onder de motorkap ligt Chevrolets legendarische LS2 V8, maar deze motor is opgekieteld tot 620 pk, en ook de overbrenging en de achteras zijn aangepast om het hogere vermogen in goede banen te leiden.

Mary is de eerste vrouw die de Gran Turismo Awards wint, en we kunnen alvast uitkijken naar een nieuwe prachtwagen die in de toekomst zal verschijnen in Gran Turismo.