Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Eurosport komt met programma over GT Academy

ROLLE, Zwitserland (13 september 2011) - Eurosport en Nissan werken samen aan een nieuwe showcase voor de Nissan PlayStation® GT Academy in Europa: GT Academy Road to Dubai. Deze nieuwe programmareeks wordt twintig weken lang elke dinsdag uitgezonden op Eurosport.

In GT Academy Road to Dubai maken we kennis met de PlayStation-gamers die het proberen te maken in de wereld van de professionele racerij. Het programma volgt drie jonge GT Academy-winnaars die stuk voor stuk de 24-uursrace van Dubai willen winnen. Tegen een achtergrond van de beste circuits ter wereld leren we de mensen achter de helmen en de teams kennen en beleven we de hoogte- en dieptepunten, de overwinningen en de passie van een nieuwe generatie racers.

Dit is het verhaal van een ongelooflijk team, van drie jonge mannen die een ongelooflijk avontuur beleven dat begon in hun huiskamer met Gran Turismo® op de PS3™. Drie karakters, drie missies, drie dromen: zij zijn de Nissan PlayStation GT-racers, en GT Academy: Road to Dubai is hun verhaal.

In 2008 stelde Nissan samen met PlayStation de volgende vraag: kan een supersnelle gamer een supersnelle coureur worden? In de GT Academy-competitie van Nissan en PlayStation komen de virtuele en echte racewerelden samen, waarbij elk jaar één winnaar de kans krijgt om zijn of haar dromen uit te laten komen en een professionele coureur te worden. In 2011 ging het derde seizoen van de GT Academy van start in Europa en vond het evenement voor het eerst plaats in de Verenigde Staten. Kortom, de competitie is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen.

Er komt heel wat bij kijken om te bepalen wie een echte GT Academy-winaar is, van een onlinetijdrit in Gran Turismo®5 via een reeks nationale finales uiteindelijk naar het harde asfalt van een echt circuit. Daarna ondergaat de winnaar een uniek, professioneel trainingsprogramma met een razendsnelle raceauto van Nissan om in aanmerking te komen voor een internationale racelicentie en deelname aan de race in Dubai.

GT Academy Road to Dubai bestaat uit twintig wekelijkse afleveringen van 13 minuten die vanaf 13 september tot januari 2012 elke dinsdag om 23.00 uur op Eurosport worden uitgezonden en in HD op Eurosport 2.

“We zijn blij om voor dit tv-programma weer samen te werken met Eurosport. De populariteit van het vernieuwende GT Academy zal nog meer toenemen.

“Drie jaar geleden geloofde niemand dat Nissan en PlayStation een gamer konden opleiden tot coureur. Dit programma laat zien dat de droom kan uitkomen en al uitgekomen is voor deze jonge mannen. We zijn erg trots op onze GT Academy-coureurs en we weten zeker dat deze tv-serie een nieuwe lichting racefans zal aanboren en inspireren.” Laurent De La Cotardiere, Vice President Marketing, Nissan Europa

“De nieuwe serie op Eurosport is een geweldige uitbreiding van het GT Academy-programma. De fans zijn getuige van de bijzondere reis die de PlayStation-gamers begonnen met Gran Turismo 5 en voortzetten op het circuit. De enorme prestatie van Lucas Ordoñez, die het schopte van huiskamer tot podiumplek tijdens de 24 uur van Le Mans, laat zien waarom PlayStation en Nissan begonnen aan de GT Academy - het virtuele kan de werkelijkheid achterhalen. Het is een ongelooflijk verhaal waarvan iedereen nu kan meegenieten op Eurosport, dankzij Nissan.”
Simon Rutter, SCEE Executive Vice President