Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo®5

David Coulthard is Gran Turismo®-gamers halve seconde te snel af

Op maandag 5 september 2011 nam Formule 1™-legende David Coulthard deel aan een vernieuwende race waarin hij lijnrecht tegenover virtuele coureurs stond. De race werd op twee locaties tegelijk gehouden in het Engelse Surrey, met in de hoofdrol niets minder dan een Mercedes-Benz SLS AMG met een 6.3-liter V8. Vijftien minuten lang was ‘DC’ op het circuit van Dunsfold te vinden, de thuisbasis van het BBC-programma Top Gear. Zijn tegenstanders? Zes coureurs in de virtuele Gran Turismo®5-versie van de SLS AMG op locatie in Mercedes-Benz World te Brooklands, Surrey.

De website van Mercedes-Benz zond livebeelden uit van beide locaties, dus er stond veel op het spel. Coulthard zette alles op alles om de eer van zijn beroepsgenoten te verdedigen, terwijl de gamers maar al te graag de expert wilden uitdagen. Helemaal aangezien de hoofdprijs een reis voor twee personen naar de Formule 1 Grand Prix van Brazilië als gast van Mercedes-Benz.

Het evenement dreigde even in de soep te lopen door de samenpakkende wolken boven het circuit, maar gelukkig waren de eerste ronden van Coulthard supersnel. Zijn SLS AMG stond op standaard straatbanden, wat een snelste tijd van 1:16:320 opleverde. In Brooklands werd de tijd van de dertienvoudig GP-winnaar alleen benaderd door Jason Birt, een van de zes gamers die eerder op de dag de overige achttien kanshebbers te snel af waren geweest. Na afloop van het duel zat hij met zijn tijd van 1:16:868 slechts een halve seconde boven die van de professionele coureur.

Autosportverslaggever Jonathan Legard was de gastheer van de PlayStation-delegatie in het complex van Mercedes-Benz, terwijl BBC-presentator Martin Brundle verslag deed van het 'echte' evenement op Dunsfold. Ook Britse bekendheden zoals BBC-dj Reggie Yates en tv-presentatoren Pollyanna Woodward en Mike Bushell deden mee aan de race, maar zij kwamen niet in de buurt van de snelste tijd.

Londenaar Jason Birt (31) was blij met zijn prestaties en de prijs. “Het was heel enerverend. 's Ochtends het off-roadspektakel, de SLS en het driften, en daarna het racen in GT5™, geweldig. Ik kreeg pas donderdag te horen dat ik mee mocht doen, dus het is te gek dat ik nu de virtuele race heb gewonnen en naar Brazilië ga. Jammer dat ik DC niet heb verslagen, maar hij is een echte professional en er was een wonder voor nodig geweest. Ik wil Mercedes-Benz en PlayStation hartelijk danken voor deze kans.”

Momenteel kun je een integrale herhaling van Coulthards ronden met commentaar van BBC-presentator Martin Brundle, in combinatie met beelden van het spektakel in Mercedes-Benz World.

GT5-fans uit alle hoeken van de wereld mogen deelnemen aan deze race via een speciaal in-game seizoensevent: het Mercedes-Benz-event. Dit online ‘seizoensevent’ ging live op het moment dat Coulthard van start ging en blijft beschikbaar tot 00.59 op 27 september. Bijna 80.000 GT5-gamers wereldwijd hebben al geprobeerd Davids tijd te kloppen via het seizoensevent, waarvan er ruim 7500 gelijktijdig met de vijftien minuten durende echte race deelnamen. Je zou dus kunnen zeggen dat het de grootste race ter wereld was. Het actuele klassement met de virtuele tijden is nu beschikbaar op www.gran-turismo.com.