Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

Kazunori Yamauchi snelste in klasse tijdens 24 uur van de Nürburgring

Op 25 en 26 juni vond de laatste race van de 24 uur van de Nürburgring 2011 plaats, en GT5-producer Kazunori Yamauchi won met zijn Nissan GT-R de in de SP8T-klasse.

Het was de eerste keer dat de Nissan GT-R meedeed aan een 24-uursrace, waardoor Kazunori Yamauchi’s extra glans gaf aan het historische evenement.

De speciaal voor de 24 uur van de Nürburgring geprepareerde Nissan GT-R reed onder de vlag van Schulze Motorsports uit een plaats in de buurt van Dresden.

Teameigenaar Wolfram Schulze heeft een Renault/Nissan-dealer, en achter het stuur zaten zijn twee zoons Tobias en Michael, die van jongs af aan op het circuit te vinden zijn.

Voor deze race kregen ze gezelschap van Kazunori Yamauchi en de voormalige Japanse Super Endurance Series-kampioen Yasuyoshi Yamamoto. Samen maakten ze deel uit van een van de plaatselijke privéteams, van oudsher een belangrijk deel van het deelnemersveld van de 24 uur van de Nürburgring.

In de SP8T-klasse waarin de Nissan GT-R uitkwam, raceten ook drie nieuwe Golf GT24’s voor Volkswagen Motorsports.

Dit fabrieksteam was eerder dominant in deze klasse met hun Scirocco’s, en ook ditmaal waren ze vanaf de start ontzettend snel.

Maar toen de nachtsessie begon, kregen de Volkswagens te maken met problemen. Tegen zonsopgang waren twee van de drie auto’s uitgevallen.

Daardoor kwam de Nissan GT-R aan de leiding, agressief gevolgd door de laatste Golf (nummer 235) van het fabrieksteam van VW.

Zonder antistabilisatorstang kon de Nissan GT-R niet maximaal versnellen, en op een bepaald moment werd het team ingehaald door de Golf, met achter het stuur de voormalige F1-coureurs Johnny Herbert en Mark Blundell. Maar als gevolg van nog meer problemen met de Golf kon de GT-R de toppositie weer claimen.

De race was echter nog niet gereden, en het team werkte keihard om te auto te repareren. De Audi RS4 van een ander privéteam kwam steeds dichterbij.

Uiteindelijk was het team in staat om de koppositie vast te houden, waardoor de mannen de 24-uursrace met een klasseoverwinning konden afronden.

Kazunori Yamauchi: "Dit jaar namen we deel aan de 24 uur van de Nürburgring met de Nissan GT-R, een auto die ik heb helpen ontwikkelen. Dat zorgde voor extra spanning.

Aangezien het de eerste keer was dat een Nissan GT-R deelnam aan een 24-uursrace ben ik blij dat we de naam GT-R niet te grabbel hebben gegooid. De GT-R was zeer degelijk, handelbaar en natuurlijk snel.

Het was een eer om deze ervaring te delen met Tobias, Michael en iedereen bij Schulze Motorsports. Ze maakten het makkelijk om me hier thuis te voelen."

Het gevecht om de algemene overwinning ging tussen de vier belangrijkste fabrieksteams, Porsche, BMW, Audi en Mercedes, en werd gewonnen door de Manthey Racing 911 GT3 RSR, gevolgd door de kampioen van vorig jaar, de BMW M3 GT. De derde plaats was voor de Audi R8 LMS van Team Phoenix. Van de Japanse teams won de Impreza WRX in de SP3T-klasse (21e in het algemeen klassement) en pakte de Lexus LFA de derde plaats in de SP8-klasse (41e in het algemeen klassement).