Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2010 wint Gouden Leeuw op prestigieus reclamefestival in Cannes


CANNES - woensdag 22 juni 2011 – GT Academy 2010, een samenwerkingsverband tussen Nissan Europe en Sony Computer Entertainment Europe, is in de prijzen gevallen tijdens het prestigieuze jaarlijkse reclamefestival in Cannes. In GT Academy strijden gamers om een opleiding tot professioneel coureur. De tweede televisieserie van dit initiatief sleepte een felbegeerde Gouden Leeuw voor het beste gebruik van ‘branded content’ in de wacht tijdens het 58e Internationale Reclamefestival.

De tv-serie van GT Academy 2010 trok de aandacht van ruim honderdzestig internationale televisiestations en haalde honderden websites, kranten en tijdschriften. De Gran Turismo-demo - een voorproefje van het uiterst succesvolle Gran Turismo®5 - werd in de deelnemende landen meer dan 1.3 miljoen keer gedownload. Deze demo was een vereiste om mee te kunnen doen aan de wedstrijd.

De competitie vond plaats in zeventien Europese landen, Australië en Nieuw-Zeeland. De twintig snelste deelnemers uit elke regio plaatsen zich voor de nationale finale, waarna er achttien aspirant-coureurs overbleven die op Silverstone deelnamen aan een reeks uitdagingen die het uiterste vergden van hun stuurkunst, conditie en mentale weerbaarheid. De Fransman Jordan Tresson kroonde zich tot de beste van het deelnemersveld en mocht na zijn opleiding tot professioneel coureur deelnemen aan de Europese GT4 Cup in een Nissan 370Z.

De strijd van de PlayStation-gamers werd vastgelegd in vijf televisieprogramma’s van elk 24 minuten. Het initiatief werd ondersteund door sociale media, reclames en een pr-campagne.

De destijds 23-jaar oude Spanjaard Lucas Ordoñez was in 2008 de eerste winnaar van GT Academy. Lucas nam dit jaar deel aan de LMP2-klasse van de 24-uursrace van Le Mans waar hij de tweede plek wist te bemachtigen met het team van Signatech Nissan. Zijn stap van PlayStation®3-gamer tot het podium van Le Mans in minder dan drie jaar bewijst de kracht van de Academy.

Darren Cox nam als hoofd marketingmanager sportwagens van Nissan International de Gouden Leeuw in ontvangst. “Om deze prestigieuze prijs 10 dagen na onze historische podiumplaats in Le Mans te winnen is geweldig. En dat een paar dagen nadat we de winnaar van dit jaar bekendmaakte op Silverstone. Het bewijst het succes van deze samenwerking, een initiatief dat in vijf jaar is gerealiseerd door een klein team dat er helemaal voor is gegaan. De Academy sluit aan bij Nissans motto: innovatie en spektakel voor iedereen. Bovendien zijn we er trots op dat we mogen samenwerken met een partner als PlayStation.”

Mark Bowles ontwikkelde het concept namens Sony Computer Entertainment samen met Darren Cox. Hij stelt: "Dit is een erkenning voor vijf spannende, maar ook pittige jaren die nodig waren om dit project op de kaart te zetten en met geweldige content te komen voor meerdere kanalen. Bij PlayStation draait alles om een rijke, innovatieve ervaring en dankzij onze samenwerking met Nissan hebben we de levens van twee gamers kunnen veranderen. Zij mogen zich nu professioneel coureur noemen. Dankzij de passie van alle betrokkenen blijft GT Academy doorgroeien. Ik kan niet wachten om te zien hoe onze meest recente winnaar zich ontwikkeld. Hij staat aan het begin van een bijzonder avontuur."

De 19-jarige Jann Mardenborough uit Wales is de winnaar van GT Academy 2011. Hij stort zich nu op een intensief trainingsprogramma waarin hij wordt klaargestoomd voor de prestigieuze 24-uursrace van Dubai die volgend jaar in januari wordt gehouden. Mardenborough zal in Dubai achter het stuur kruipen van een Nissan 370Z. De derde programmareeks van GT Academy gaat in het najaar van start in Europa.