Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2011 vraag & antwoord

Wat is de GT Academy?
De GT Academy, die nu voor het derde keer wordt georganiseerd, is een Europese competitie waarin de virtuele en professionele racewerelden samenkomen om de dromen van aspirant-coureurs te laten uitkomen. De beste Gran Turismo® 5-spelers uit de deelnemende landen gaan vervolgens naar het Race Camp, waarna één winnaar zal worden opgeleid tot een professioneel coureur.

Wie mogen deelnemen?
De volledige voorwaarden en bepalingen zijn beschikbaar op gran-turismo.com. Lees ze goed door.

Je moet ouder zijn dan 18 jaar en woonachtig zijn in een van de volgende tien Europese landen: Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Italië en Nederland. In de Verenigde Staten vindt een aparte versie van de GT Academy plaats.

Je moet beschikken over een geldig rijbewijs. Je mag niet deelnemen als je een racecontract hebt, een National A- of een MSA-racelicentie of equivalent hebt gehad of meer dan twee seizoenen bent uitgekomen in een kartcompetitie op nationaal niveau. Als je tijdens de vorige twee edities van de GT Academy (2008 of 2010) Silverstone hebt bereikt, kom je niet in aanmerking voor deelname en kun je niet verder komen dan de tijdritfase van de GT Academy 2011.

Als je de regionale finale bereikt, word je verplicht onderworpen aan een gezondheidstest waarbij je fysieke conditie en je zicht worden gecontroleerd. Alle deelnemers moeten dus in goede gezondheid verkeren en voldoen aan de medische eisen van de Motor Sports Association.

Tot slot moet je beschikken over een geldig paspoort en vrij kunnen reizen binnen de EU om naar het Race Camp te gaan. Verder moet je erop rekenen ongeveer een week van huis te zijn.

Uit welke fases bestaat de competitie?
Fase 1 – De deelnemers zetten rondetijden neer op een tijdritcircuit in Gran Turismo® 5 nadat ze zich hebben aangemeld via gran-turismo.com. De rondetijden worden per regio weergegeven in klassementen.
Fase 2 – De twintig snelste deelnemers per regio (plus maximaal vier wildcards) kwalificeren zich voor de regionale finale.
Fase 3 – Twaalf finalisten uit de regionale finales reizen af naar het beroemde circuit Silverstone voor het GT Academy Race Camp. Daar ondergaan ze een uitgebreide zesdaagse raceopleiding. Ze krijgen de kans om nieuwe racevaardigheden op te doen in een aantal Nissans, waarbij ze worden beoordeeld op basis van conditie en mentale houding.
Fase 4 – De uiteindelijke winnaar van 2011 ondergaat in het Verenigd Koninkrijk een intensief raceprogramma ter voorbereiding op het behalen van een internationale racelicentie.
Fase 5 – De winnaar komt mogelijk uit in de prestigieuze internationale 24-uursrace van Dubai, volledig ondersteund, in een Nissan 370Z GT4.

Wanneer vindt de GT Academy 2011 plaats?
De online-tijdritfase is van start gegaan op 4 maart en duurt tot 17 april (23:59 uur GMT). De regionale finales vinden vlak daarna plaats, in juni gevolgd door het Race Camp.

Wat zijn de technische vereisten voor deelname aan de tijdrit van GT Academy 2011?
Je moet beschikken over een PlayStation®3 systeem, breedbandinternet en de game GT5. Daarna volgen de onderstaande stappen:
•    Maak een PlayStation®Network (PSN) account aan
•    Voer persoonlijke informatie in op gran-turismo.com
•    Start GT5 op en zorg dat alle nieuwste GT5-updates zijn geïnstalleerd
•    Ga online en bereik de GT Academy-tijdrit via de sectie Seizoensevents

Waar kun je zien welke regionale klassering je hebt?
Je kunt je eigen positie en de snelste tijden vinden in het klassement in de game of op de klassementspagina op de officiële website van Gran Turismo® (eu.gran-turismo.com).

Hoe werkt de tijdrit precies? Kun je zelf een auto kiezen?
De Nissans en het circuit voor de tijdrit zijn voor iedereen hetzelfde. In 2011 wordt de tijdrit verreden op een uniek circuit dat door Kazunori Yamauchi, de ontwikkelaar van Gran Turismo® 5, in de game is ontwikkeld met behulp van de Circuitontwerper. De tijdritauto is de snelle Nissan 370Z (Z34).

Hoe vaak mag je meedoen?
Je kunt de tijdrit zo vaak als je wilt opnieuw rijden. Alleen je beste rondetijd verschijnt in het klassement. Als je je vorige record verbreekt, wordt het klassement bijgewerkt en stijg je wellicht een of meerdere posities.

Hoe kun je je rondetijden verbeteren?
Door veel te oefenen.

Natuurlijk kun je je vaardigheden ook bijschaven in de racelobby's van Gran Turismo® 5. Daar kun je oefenen met vrienden en spelers die je online ontmoet en natuurlijk tips en technieken uitwisselen via chat. Via de community in de game kun je met anderen communiceren en afspreken wanneer je met elkaar racet.

Op de Facebook-pagina van GT Academy, www.facebook.com/GTAcademy, worden berichten geplaatst van de snelste deelnemers en enkele GT Academy-prominenten.

Wat is de volgende stap voor degene die de GT Academy wint?
De winnaar moet voorbereid zijn om zich volledig toe te leggen op een carrière als professioneel coureur. Na het Race Camp in juni verblijft de winnaar ongeveer zeven maanden in het Verenigd Koninkrijk om een intensief trainingsprogramma te volgen. De winnaar verblijft gedurende die tijd op Silverstone Circuit en zal bijna elk weekend deelnemen aan Britse races op nationaal niveau en op clubniveau.

In januari 2012 vliegt de winnaar naar Dubai om mogelijk deel te nemen aan de 24 uur van Dubai.

En als je nog nooit met een echte auto hebt geracet?
Geen probleem. GT Academy is een zoektocht naar de beste Gran Turismo® 5-spelers met het idee om een gamer op te leiden tot professioneel coureur. Zoals bepaald in de algemene voorwaarden mag je niet meedoen als je enige ervaring hebt op het gebied van de professionele racerij. Verder mag iedereen meedoen, zolang je weet hoe je zowel in Gran Turismo® 5 als in het echt een auto moet besturen en voldoet aan de andere eisen.

Kan GT Academy echt een manier zijn om een topcoureur te worden?
Sony Computer Entertainment en Nissan stelden de volgende vraag: “Kan er in de virtuele racewereld een natuurtalent worden gevonden?” De successen van de twee winnaars van eerste twee edities van de GT Academy tonen overduidelijk aan dat het antwoord “Ja” is.
Lucas Ordóñez, de Spaanse winnaar van de eerste editie in 2008, eindigde in 2009 als tweede en in 2010 als vierde in de Europese GT4 Cup. Die vierde plaats deelde hij met Jordan Tresson, die vorig jaar de GT Academy won. Beide coureurs maken binnenkort hun plannen voor 2011 bekend.


Nieuws, meningen, afbeeldingen en filmpjes rond GT Academy 2011 zijn onder andere te vinden op:

www.facebook.com/GTAcademy
www.twitter.com/GTAcademy
www.youtube.com/gtacademyEurope
www.flickr.com/photos/gtacademyeurope