Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Nissan and PlayStation® GT Academy Time Trial Goes Live
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

GT Academy

GT Academy-tijdrit van Nissan en PlayStation® van start

- Nieuw circuit ontworpen door Kazunori Yamauchi
- Maak je eigen miniklassement en daag je vrienden uit
- Tijdrit beschikbaar tot zondag 17 april (11:59 GMT)

Vrijdag 4 maart 2011 – Vandaag [1] wordt in Gran Turismo® 5 voor PlayStation®3 (PS3™) het startsein gegeven voor de kwalificatietijdrit van de GT Academy 2011. Gamers uit tien Europese landen krijgen zes weken de kans om de snelste tijd neer te zetten in een zoektocht naar virtueel racetalent. Je kunt het tot een echte coureur schoppen, dus meld je aan op www.gran-turismo.com om deel te nemen [2]. De tijdrit is speelbaar tot zondag 17 april, en tot die tijd kun je je toptijd naar hartenlust bijschaven.

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) en Nissan Europa bedachten de GT Academy in 2008 om racetalent te zoeken onder de massa's virtuele coureurs van Gran Turismo®. Deze week, tijdens de Autosalon van Genève, kondigde Nissan aan dat Lucas Ordoñez, de winnaar van de eerste GT Academy, in een nieuwe LMP2-wagen met een Nissan-motor zal deelnemen aan de Intercontinental Le Mans Cup van 2011, met als hoogtepunt de beroemde 24 uur van Le Mans. De aankondiging toont het potentieel van GT Academy aan, en de nieuwe tijdrit is het startpunt van een nieuwe reis die voor één gamer eindigt met een carrière als professioneel coureur.

De twintig snelste GT5-gamers uit elke deelnemende regio [3] gaan door naar de tweede fase van de strijd: de regionale finales. Vervolgens mogen uit elke regio twee gamers afreizen naar het GT Academy Race Camp op het beroemde circuit Silverstone. Daar ondergaan ze een rigoureuze training die bestaat uit fysieke, mentale en racetechnische uitdagingen. Uiteindelijk zal slechts één van hen in aanmerking komen voor een internationale racelicentie, die nodig is voor deelname aan de prestigieuze 24 uur van Dubai met een raceklare Nissan 370Z GT4.

De tijdrit van de GT Academy 2011 wordt verreden op het nieuwe circuit Eifel, ontworpen door niemand minder dan Kazunori Yamauchi met de innovatieve Circuitontwerper van Gran Turismo® 5. De auto waarmee je racet, is de Nissan 370Z (Z34). Als je meedoet aan de GT Academy 2011 krijg je een exclusieve nieuwe Nissan GT-R die je in de game zelf kunt gebruiken.

Nieuw dit jaar zijn de miniklassementen van de tijdrit. Nu kun je je niet alleen meten met de beste GT5-coureurs uit de regio, maar ook met je eigen vrienden.

Kazunori Yamauchi, President van Polyphony Digital Inc. over de veranderingen: “We kijken uit naar de start van de GT Academy 2011. De vorige winnaars, Lucas Ordóñez en Jordan Tresson, hebben bewezen dat het mogelijk is om van een Gran Turismo-coureur een professionele coureur te maken. Dit is het echte werk, geen gimmick, dus we verwachten een verhitte strijd in GT5 tijdens de komende zes weken.

“Ik heb met plezier een nieuw circuit ontworpen voor de tijdrit. Het circuit moest technisch en uitdagend zijn voor de snelste coureurs, maar ook toegankelijk voor GT5-groentjes. Met de miniklassementen zorgen we ervoor dat iedereen online gaat en het gaspedaal indrukt. Zelfs als je de top 20 niet bereikt, is het een goed gevoel om sneller te zijn dan je vrienden!”

Vincent Wijnen, Nissan Internationals Vice-President van Marketing, voegt toe: “De derde GT Academy lijkt een nog grotere gebeurtenis dan de eerste. We hebben al twee grote talenten ontdekt, en we zijn er trots op dat Lucas dit jaar op Le Mans zal verschijnen. Maar tegelijkertijd kan ik niet wachten om te zien wie er dit jaar wint.

“Natuurlijk kijken we vooral uit naar Silverstone, waar we kunnen zien hoe de finalisten reageren op hun eerste kennismaking met een racewagen. Maar ook de tijdritfase is interessant, vooral omdat de 370Z er zo goed uitziet in GT5. Het is een geweldige wedstrijd, en een prachtige samenwerking tussen twee innovatieve bedrijven.”

Om deel te nemen aan de GT Academy 2011 moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste updates voor GT5 hebt geïnstalleerd. Dit gebeurt automatisch als je online speelt, maar controleer voor de zekerheid of je versie 1.07 van GT5 hebt.

Spelers melden zich aan voor GT Academy 2011.

[1] GT Academy Italië begint op 18 maart 2011
[2] Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn, in een deelnemend land wonen en over een rijbewijs beschikken. Er gelden tevens andere criteria. Raadpleeg de algemene voorwaarden op gran-turismo.com
[3] Verenigd Koninkrijk & Ierland; Frankrijk & Zwitserland; Duitsland & Oostenrijk; Spanje & Portugal; Italië; Nederland