Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Nissan and PlayStation® Team Up Again for Third GT Academy
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

GT Academy

Nissan en PlayStation® werken opnieuw samen voor derde GT Academy

Van virtueel tot professioneel: racecompetitie gaat van start op 4 maart 2011

Nissan Europa en Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) werken samen aan de derde editie van de populaire GT Academy in 2011. Tijdens de wedstrijd komen de virtuele en de professionele racewerelden samen, en uiteindelijk zal één deelnemer uitgroeien tot een professioneel coureur. Het virtuele gedeelte van de GT Academy speelt zich af in het nieuwe, ultrarealistische Gran Turismo® 5 op PlayStation®3 (PS3™), dat sinds de release in november 2010 al drie miljoen keer over de toonbank is gegaan in Europa. De inzet is hoog: een plekje in het GT Academy Race Camp en een rit met een Nissan 370Z GT4 tijdens de prestigieuze 24 uur van Dubai. (Algemene voorwaarden zijn van toepassing).*

GT Academy krijgt internationaal steeds meer voet aan wal. In 2011 begint het derde seizoen in Europa en debuteert de GT Academy in de Verenigde Staten.

Aan de Europese competitie nemen tien landen deel. De onlinefase begint op 4 maart en duurt tot 17 april. Uit de verschillende klassementen gaan de beste twintig naar de regionale finales. Per regio gaan slechts twee coureurs in spe vervolgens door naar het Race Camp, een zesdaagse trainingskamp op het wereldberoemde circuit Silverstone. De winnaar van het trainingskamp blijft vervolgens racen met razendsnelle Nissans om zich voor te bereiden op een reeks nationale races die hem een internationale racelicentie kan opleveren. Uiteindelijk reist de winnaar af naar Dubai voor de 24-uursrace.

Sinds de eerste GT Academy in 2008 heeft deze innovatieve competitie zich bewezen als een geloofwaardige route voor fans van Gran Turismo® naar de top van de racerij. Lucas Ordoñez, de Spaanse winnaar van de eerste editie in 2008, eindigde in 2009 als tweede en in 2010 als vierde in de Europese GT4 Cup. Die vierde plaats deelde hij met Jordan Tresson, die vorig jaar de GT Academy won. Beide coureurs maken binnenkort hun plannen voor 2011 bekend.
 
“In Gran Turismo® 5 brengen we de virtuele en professionele racewerelden opnieuw dichter bij elkaar. De GT Academy, een samenwerkingsverband met Nissan, is hier een goed voorbeeld van”, aldus Kazunori Yamauchi, de maker van de Gran Turismo®-games en  de president van Polyphony Digital. “Daarnaast laat het zien dat GT5 meer biedt dan alleen de game zelf. We maken volledig gebruik van de onlinefuncties van GT5 en we leggen de nadruk op het communitygedeelte. Ik verwacht dat vrienden elkaar zullen uitdagen om zich in te schrijven voor de GT Academy. Je bent toch nieuwsgierig hoe goed je het nu eigenlijk doet tegen anderen. En ik weet zeker dat de meeste autosportfanaten af en toe dromen over een racecarrière. Dankzij de competitie is die droom al uitgekomen voor de vorige twee winnaars, dus het loont de moeite om je in te schrijven - al was het maar om je vrienden te verslaan!”

Na afloop van de virtuele fase draait alles om de Nissans op het Silverstone Race Camp: de 370Z en de GT-R. “We hebben genoten van de hoeveelheid Nissans die zo nauwkeurig zijn nagebouwd in de nieuwe GT5”, aldus Vincent Wijnen, Vice-President van Marketing, Nissan International. “Maar GT Academy is nog specialer. We volgen gamers die beginnen met onze auto's in de game en langzaam maar zeker uitgroeien tot echte coureurs die succes boeken op de internationale circuits. GT Academy is een geweldige basis geworden voor ons internationale raceprogramma, en de samenwerking met PlayStation® bevalt ons zeer goed.”

In 2010 deden 1,2 miljoen gamers mee aan de GT Academy, een enorm succes. Een van de meest opvallende fans was jurylid en voormalige Formule 1-teambaas Eddie Jordan, die het volgende zei over het evenement op Silverstone: “Dit was ongelooflijk, ik kom woorden tekort. Ik had nooit verwacht dat gamers die nog nooit in een racewagen hebben gezeten, dit konden. Het zijn allemaal goede coureurs, en ze mogen trots zijn op wat ze hebben bereikt. Ze hebben allemaal een geweldige ervaring achter de rug die ze nooit meer zullen vergeten.”

De inwoners van tien Europese landen, onderverdeeld in zes regio's, komen in aanmerking voor GT Academy 2011: 1. Duitsland en Oostenrijk; 2. Frankrijk en Zwitserland; 3. Verenigd Koninkrijk en Ierland; 4. Spanje en Portugal; 5. Italië; 6. Nederland.

Binnenkort zal er meer informatie over de tijdritfase van de Europese GT Academy worden vrijgegeven, maar je kunt nu al je interesse tonen en het laatste nieuws ontvangen door je aan te melden op de Facebook-pagina van GT Academy: www.facebook.com/GTAcademy .


*  Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn, in een deelnemend land wonen en over een rijbewijs beschikken. Er gelden tevens andere criteria. De volledige voorwaarden worden beschikbaar gesteld op www.gran-turismo.com.