Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Speciale functies

Laatste nieuws over Gran Turismo® 5 van de Tokyo Game Show 2010 (3/5)

3 Circuits
Populaire circuits uit het verleden, compleet herbouwd in GT5-kwaliteit

Naast de nieuwe circuits in Gran Turismo® kun je ook oudere circuits verwachten die fans van de reeks zeker zullen herkennen.

De charme van de circuits is behouden gebleven, maar de kwaliteit is drastisch verbeterd. Zelfs als je deze circuits op je duimpje kent, zul je er van genieten alsof het de eerste kennismaking is.

 
Trial Mountain Circuit
Totale lengte: 3982,8 m
Langste rechte stuk: 401,0 m
Hoogteverschil: 50,8 m
Aantal bochten: 15

Dit is een circuit in een berggebied dat doet denken aan de Nürburgring. De omgeving rond het circuit is gevarieerd, met smalle bergwegen, tunnels en bossen. Het is een snel circuit, met redelijk tot zeer snelle lastige bochten waarbij je nauwkeurig de ideale racelijn moet volgen. Bovendien moet je in de blinde bochten goed kunnen anticiperen op wat komen gaat.

De totale lengte van het circuit is met vier kilometer gemiddeld. Het lastigste is echter het hoogteverschil van circa vijftig meter. Vooral in de snelle dalende bochten is het een uitdaging om het gewicht op de voorwielen te houden. Onderstuur ligt dan ook op de loer. In het gedeelte vlak voor de eerste tunnel moet je hard remmen om de bocht te kunnen nemen. Dit snelle circuit is niet geschikt voor kleinere auto's, maar ideaal voor krachtigere auto’s.

 
 
Laguna Seca Speedway
Totale lengte: 3601,7 m
Langste rechte stuk: 265,0 m
Hoogteverschil: 55,0 m
Aantal bochten: 15

Dit bestaande circuit ligt in Monterey in Californië. Het is een van de belangrijkste circuits aan de westkust van de Verenigde Staten. Er worden hier talloze internationale races voor zowel auto's als motoren gehouden. Daarnaast is het een locatie waar vele historische autogebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

Met een lengte van 3,6 kilometer is het circuit relatief kort, zeker voor Amerikaanse begrippen. Het bevat echter een aantal lastige, technische bochten die alleen met een lage of een gemiddelde snelheid te nemen zijn. Je rondetijden zijn dan ook afhankelijk van je snelheid in de bochten. In de scherpe bochten valt het niet mee om je snelheid te controleren. Je zult dus ook goed moeten aanvoelen waar je moet remmen en waar je kunt versnellen.

Het circuit is vooral beroemd vanwege de Corkscrew, een sterk dalende bocht. Vanaf de top van de heuvel is het niet mogelijk om de binnenkant van de bocht te zien en voor je het weet, ga je te snel de bocht in. Een kwestie van anticipatie en tijdig remmen.