Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Algemene informatie

Titel gekozen voor de muziek van de Gran Turismo® 5 E3 2010-trailer

Vrijdag 30 juli is er bij Polyphony Digital een titel gekozen voor de muziek van de Gran Turismo® 5 E3 2010-trailer. De winnende inzending is '5OUL ON D!SPLAY' van MajanoX uit Argentinië.
De keuze uit 5444 inzendingen uit 104 verschillende landen is gemaakt door DAIKI KASHO en de producent van de Gran Turismo®-serie Kazunori Yamauchi, nadat ze hun ideeën over de titel hadden besproken.
De naam 'MajanoX' verschijnt onder 'special thanks' in de credits van Gran Turismo®. We willen iedereen bedanken die een naam voor de soundtrack heeft ingestuurd.

Commentaar van MajanoX.

De naam van het nummer beschrijft wat Polyphony Digital in elk spel stopt, SOUL, en dat zien wij dan ON DISPLAY wanneer we die spellen spelen (slim gevonden, maar duidelijk, toch?).

Daiki Kasho voert dit nummer perfect uit en het is een ontzettend lekker deuntje. Het getal en het leesteken in de naam zijn een eerbetoon aan het geweldige nummer 'SURV1V3' uit GT5 Prologue.

5OUL ON D!SPLAY is een opvallende naam voor een uniek en opvallend spel als Gran Turismo®.

Commentaar van Gran Turismo®-producent, Kazunori Yamauchi.

Soul on Display' is 89 keer ingezonden met gewone letters, dus het is volgens de fans gewoon een goede naam. Ik vind het een hele goede woordkeuze gezien de tekst van het nummer.

Van al die inzendingen was '5OUL ON D!SPLAY' van MajanoX uit Argentinië echter het meest memorabel, vanwege de spelling met de 5 voor Gran Turismo® en het uitroepteken '!' voor de i. De liefde voor het spel bleek ook uit het commentaar en dat gaf de inzending kracht.

Het totaal aantal inzendingen was 5444. Ik had wel verwacht honderden inzendingen te ontvangen, maar zeker geen duizenden. Toen ik besloot suggesties te verzamelen via Twitter, dacht ik dat ik er misschien een stuk of 500 zou krijgen. Ik was ook verrast door de enorme hoeveelheid landen waar de inzendingen vandaan kwamen: 104! Zelfs als maar 1% van degenen die het filmpje hebben gezien een inzending hebben gedaan, hebben er nog steeds 500.000 mensen naar het filmpje gekeken. Heel erg bedankt, iedereen.

Opmerking van de artiest, DAIKI KASHO

Het gebruik van het getal in '5OUL ON D!SPLAY' door de 'S' in een '5' te veranderen, zie je vaak bij goede online gamers en ik vind het leuk. En ik vond het heel cool dat de alternatieve spelling een eerbetoon was aan een nummer dat ik schreef voor de soundtrack van Gran Turismo® 5 Prologue. Ik vond het ook geinig dat de 'I' was vervangen voor een '!'.

Ik heb dit nummer geschreven voor Gran Turismo® 5 terwijl ik steeds weer het filmpje van de E3 in 2009 bekeek. Ik werk altijd hetzelfde als ik componeer voor Gran Turismo®, maar ik probeer er altijd voor te zorgen dat het iets wordt dat goed in het gehoor ligt als je racet of een replay bekijkt, zodat er een gevoel van snelheid en beweging in zit.

Ik heb alle inzendingen bekeken en het viel me op dat iedereen niet alleen een titel, maar ook interessant commentaar had opgestuurd. Toen ik dat las, werd ik echt blij dat ik deel uitmaak van Gran Turismo®. Bedankt iedereen!

Top 5 meest ingezonden titels
One Reason274
Give me one reason189
Soul On Display89
Breathe66
Life is too precious to waste47

Top 5 aantal inzendingen per land
Verenigde Staten1077
Verenigd Koninkrijk452
Duitsland304
Brazilië274
Japan241